-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Apeirono“ sceną Klaipėdoje grįžta „Antišou. Likučiai po Dievo“

Lapkričio 30 d. 19 val. į „Apeirono“ teatro repertuarą grįžta spektaklis „Antišou. Likučiai po Dievo“. Ieškojimams ir eksperimentams atviri „Apeirono“ teatro menininkai atliko rimtą spektaklio rekonstrukciją – restauravo tai, kas vertinga, atsikratė balasto, atsinaujino aktorių veidais.
Scena iš spektaklio „Antišou. Likučiai po Dievo“
Scena iš spektaklio „Antišou. Likučiai po Dievo“ / Tomo Ivanausko nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Teatras

Spektaklio režisierės – Eglė Kazickaitė ir Greta Kazlauskaitė. Vaidina – Kristina Švenčionytė, Greta Kazlauskaitė, Ričardas Bartašius, Viktorija Pinaitytė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, egzistencine komedija įvardijamas spektaklis „Antišou. Likučiai po Dievo“ – savotiška bedvasės, tačiau prasmės ieškančios visuomenės analizė, žmogaus ir kultūros evoliucijos pjūvis, žmogiškumo likučių dėlionė ties dvasinio akligatvio vartais, paradoksali ir absurdiška žmogaus kelionė „atgal į Dievą“. Kurdami simbolių, prasmių ir aliuzijų mozaiką spektaklio autoriai tarsi suponuoja mintį, kad tik demaskavęs ir pripažinęs savąsias ydas, trūkumus, tuštybę žmogus gali tikėtis grįžti pas Dievą, užtaisyti skylutę „tikybos sienoje“.

Spektaklis, prieš keletą metų sumanytas kaip „kvailybės enciklopedija“, laikui bėgant transformavosi į dievų ir žmonių genealogiją, tačiau tebesisuka aplink centrinę ašį – kvailybę, kuri turi savitą logiką, neišvengiamai reiškiasi visose srityse, visais laikais ir kiekviename žmoguje. Būtent kvailybė, tiek užtverianti, tiek ir atverianti kelią žmogaus tobulėjimui, čia tampa tuo perpetuum mobile, įtraukiančiu spektaklio personažus į užburtą „gyvenimo šou“ ratą, iš kurio jie mėgina ištrūkti kurdami „antišou“ receptą, atkartodami pasaulio tvėrimo ir jo griūties istoriją.
Šiuo spektakliu „Apeirono“ teatras ir vėl sako „ne“ nuosekliam siužetui, „sugromuluotai“ minčiai, „įžemintam“ personažui. Spektaklio kūrėjai nemėgina įvesti tvarkos prieštaravimų ir tradicijų chaose, netvirtina, kad egzistuoja vienintelis teisingas požiūris į pasaulį, nors trys beasmeniai personažai ir bando suvaldyti tai, kas nepaklūsta protui, kas nuolat ištrūksta iš intelekto kontrolės ir priklauso ontiniam lygmeniui (jam priklauso ir medinis nebylus Pinokis, atgaivinantis negyvą Dievo atvaizdą).

„Ar gali žmogus savyje suderinti dvi prieštaras – prigimtinę kvailybės sėklą ir Kūrėjo geną? – klausia spektaklis. – Ar įmanoma suderinti tobulumo siekio absurdiškumą su visais prigimtiniais žmogaus komiškais ir tragiškais motyvais? Po Dievo atrandame Dievą, ar gimdome stabus?“

„Apeirono“ teatras tvirtas klausti. „Antišou. Likučiai po Dievo“ – klausiantis spektaklis.

Spektaklis „Antišou. Likučiai po Dievo“ bus rodomas lapkričio 30 d. (trečiadienį) 19 val. „Apeirono“ teatre (Turgaus g.16/Tiltų g.12, Klaipėda). Bilietus galima įsigyti prieš spektaklį arba internetu tiketa.lt. Vietų skaičius ribotas.

Ten pat, „Apeirono“ teatre, spektaklį „Antišou. Likučiai po Dievo“ bus galima pasižiūrėti ir gruodžio 28 d. (šeštadienį) 19 val. – paskutinįsyk šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius