-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozo Miltinio dramos teatre – spektaklis pagal Jerzy Pilcho romaną

Vasario 26 dieną 18 val. Juozo Miltinio dramos teatre viešės Batumio valstybinis Iljos Čavčavadzės vardo teatras su spektakliu „Tiek demonų, kiek tau patinka“ pagal Jerzy Pilcho romaną „Daug demonų“.
Spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka“
Spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka“ / Juozo Miltinio dramos teatro nuotr.

Spektaklio režisierius – Jacekas Glombas, kuris jau šių metų pavasarį Panevėžio žiūrovams pristatys spektaklį pagal Bohumilo Hrabalo kūrybą. Tai bus bendras Juozo Miltinio dramos teatro ir „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ projektas. Kartu su Jaceku Glombu į Panevėžį planuoja atvykti spektaklio inscenizacijos autorė Katarzyna Knychalska, scenografė Malgorzata Bulanda, kompozitorius Bartoszas Straburzynskis ir choreografas Witoldas Jurewiczius.

Kaip teigia Juozo Miltinio dramos teatro vadybininkė Justė Indulytė, Batumio teatro gastrolės bus puiki proga Panevėžio žiūrovams susipažinti tiek su lenkų režisieriumi Jaceku Glombu, kuris jau šį sezoną pristatys vieną laukiamiausių teatro projektų, tiek su vienu iš geriausių Kaukazo šalių teatrų. „Taip pat nereikėtų pamiršti, kad spektaklis pastatytas pagal lenkų prozos meistro, tikriausiai garsiausio šiuolaikinio Lenkijos rašytojo, dramaturgo ir publicisto Jerzy Pilcho romaną. Manau, spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka“ turėtų sudominti kiekvieną gero teatro, literatūros gerbėją“, – sakė J.Indulytė.

Spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka” yra tikrais faktais paremtas teatrinis trileris. Mažame kaimelyje Lenkijos pietuose, kur religija yra neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis ir kur yra tiek tikėjimų, kiek ir namų, dingsta jauna mergina. Visas kaimas įsitraukia į paieškas. Gal mergina pabėgo iš namų? Gal buvo pagrobta? Gal ją nužudė? O gal tai demonų darbas? Iš kur mes žinome, kad jie (demonai) nėra viso blogio šaltinis? Kiekvienas kaimo gyventojas turi ką slėpti. Spektaklyje susilieja racionalus ir antgamtinis pasaulis, ir tik nuo mūsų pačių priklauso, kuriuo iš jų patikėsime. Pasakojama istorija apjungia sudėtingą kriminalinę paslaptį, išskirtinį humorą ir esminius klausimus apie blogio prigimtį.

***

Jacekas Glombas – teatro ir kino režisierius, istorikas, visuomenininkas. Po studijų universitete planavo tęsti akademinę karjerą, tačiau įsitraukė į „Solidarumo“ judėjimą. Vėliau dirbo žurnalistu, susidomėjo eksperimentiniu teatru, rengė gatvės spektaklius. Nuo 1994 m. vadovauja Helenos Modrzejewskos teatrui Legnicoje, kuris Jaceko Glombo dėka tapo viena originaliausių teatro scenų Lenkijoje. Per savo ilgametę karjerą Jacekas Glombas sukūrė unikalią teatrinę kalbą, įvertintą įvairiais apdovanojimais. Režisierius yra pelnęs prestižinį Konrado Swinarskio vardo apdovanojimą, taip pat yra daugiametis nacionalinio šiuolaikinės lenkų dramos pastatymų konkurso, šiuolaikinės dramos festivalio „Pristatant tikrovę“ Zabže ir daugelio kitų festivalių, konkursų, premijų prizininkas, 2013 m. pelnė Europos piliečio apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius