-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teatre su profesionaliais aktoriais vaidins kurtieji

Kauno pantomimos ir plastikos teatre penktadienį įvyks spektaklio „Tyla?! – nieko baisaus…“ premjera.
Spektaklyje vaidins ir kurtieji
Spektaklyje vaidins ir kurtieji / KPPT nuotr.

Pirmą sykį profesionalioje scenoje bus galima išvysti aktorių ir kurčiųjų bendrą darbą, kuriame pasakojama apie įprastai nežinomą negirdinčiųjų pasaulį ir jausmus, kuriuos išgyvena „kitokių“ žmonių supami klausos negalią turintieji. Dalis spektaklio bus perteikta ir gestų kalba. Ją publikai išvers vertėjai.

„Kai buvau maža, iš tiesų išgyvenau kažką panašaus, apie ką kalba mano herojė“, – prisipažino pagrindinio vaidmens atlikėja Rūta Mingailaitė.

Pirmą kartą didžiojoje scenoje vaidinsianti kaunietė pasakojo gimusi girdinčiųjų šeimoje, todėl tėvams buvo sunku susitaikyti su jos negalia ir išmokti gestų kalbą. Aktorės duonos pamėginusi studentė tvirtina, jog scena ją tarsi įtraukė.

Spektaklio režisierė Jūratė Raulinaitytė su kurčiųjų pasauliu yra pažįstama ne vienerius metus, tačiau net jai sunku buvo suvokti, ką tokią negalią turintys žmonės jaučia. Prieš kelerius metus viename seminare dovanų Lorraine Aseltine knygą gavusi moteris buvo tarsi paraginta scenoje sukurti tai, kas padėtų suartėti dviem – girdinčiųjų ir ne – pasauliams.

„Su kurčiaisiais esame kelis kartus sukūrę nedidelius spektaklius, tačiau jie buvo skirti ne plačiajai auditorijai. Šis darbas kitoks. Jis turėtų padėti suprasti greta esančių žmonių išgyvenimus“, – sakė J.Raulinaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius