-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų pabaigai – net keturios režisieriaus Vido Bareikio premjeros

Šį Lietuviško teatro sezoną jau dabar galima drąsiai pažymėti raidėmis V.B. Teatro judėjimo “No theatre” vadovas Vidas Bareikis iki šiol jau spėjo pristatyti 2 naujus “No theatre” spektaklius, su urbanistinio šokio teatru “Low air” sukurti šokį bei dramą jungiantį darbą “Kelionė namo”, o iki Naujųjų metų žada žiūrovams dar 2 intriguojančias premjeras.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / „No theatre“ nuotr.

Gruodžio 5 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro didžiojoje salėje publika išvys bendrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei O.Koršunovo vadovaujamo aktorių kurso darbą – spektaklį “Įstabusis ir graudusis  Planas  B”(rež.V. Bareikis). Taip pat  produktyvusis režisierius kviečia visus ir į Naujų metų premjerą – Vilniaus menų spaustuvėje gruodžio 31 vakarą bus pristatytas “Atviros erdvės” programoje kartu su jaunu režisieriumi L.Jurkštu kuriamas darbas “BRONSON”.

“Didžiausias malonumas man yra bendravimas su žmonėmis, su kuriais dirbau statydamas naujus spektaklius. Per šį pusmetį tiek repetuojant su pasipildžiusia “No Theatre” komanda, tiek su kitomis trupėmis, pavyko pažinti daug šiltų ir savo profesiją mylinčių žmonių, tuo esu  maloniai nustebintas. Tai suteikia didelę kūrybinę motyvaciją judėti toliau. Taip pat džiugu, kad žiūrovai palaiko šiuos spektaklius. Džiaugiuosi, kad metų pabaigoje ne tik bus galimybė išvysti visus naujus spektaklius, bet ir išsipildys taip ilgai brandintas diptiko pagal Ch.Palahniuk’o kūrybą planas: vieną po kito parodysime “Nematomus monstrus” ir “Kovos klubą”,” – savo mintimis apie naujus darbus dalinosi režisierius V. Bareikis.

Jau pristatytos V.Bareikio premjeros buvo ne tik palankiai įvertintos publikos , bet ir susilaukė gausių teatro profesionalų komentarų.

Šiuolaikinio šokio kritikė Vita Mozūraitė kalbėdama apie kartu su Urbanistinio šokio teatru “Low air” sukurtą spektaklį “Kelionė namo” savo recenzijoje rašė:

„Spektaklis labai vientisas, kas nedažnai pasitaiko šiuolaikinio šokio kūriniuose, kurie vis suskyla į atskirus epizodus su sunkiai nuspėjamomis jungtimis. V.Bareikis sugebėjo visame spektaklyje išlaikyti vienodą įtampą, organiškai sujungdamas personažų vaikystės atsiminimus, dabartį, svajones apie ateitį.“

Paskutinioji “No theatre: premjera “Nematomi monstrai” susilaukė tokių atsiliepimų:

„Bendrai kalbant apie šį darbą, manau, tai didelis žingsnis į priekį Vido Bareikio profesiniame kelyje. Pasirinkdamas savo darbams skirtingas erdves, naudodamas naujas media priemones, bendradarbiaudamas su skirtingų kartų ir skirtingų meno sričių atstovais, jis tarsi viešai deklaruoja, kad nenori eiti tais pačiais, jau paties ar kitų pramintais keliais. Kaskart jis rizikuoja naujais raiškos būdais, bet kartu plečia savo kaip menininko kūrybines erdves ir galias. Tai vienintelis jaunos kartos režisierius, kuris geba ne tik kaskart stebinti, bet ir nenuvilti.. Tai vienintelis mūsų kartos režisierius, paskui kurį norisi eiti, kad ir kur jis benuvestų… 

( Jurga Mandrijauskaitė www.g-taškas.lt)

“Taigi jei šiuos metus norite išlydėti tūriningai, artimiausi V.Bareikio režisuoti spektakliai jau greitai.

Grudžio 5 d. (Lietuvos nacionalinis dramos teatras) :kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija pristatomas , teatro, muzikos ir vaizdo spektaklis “Įstabusis ir graudusis Planas –B” – Premjera!

Gruodžio 7d. kartu su “Urbanistinio šokio teatru „Low air“ sukurtas spektaklis „Kelionė namo“-Premjera! (Menų spaustuvė, Juodoji salė)

Gruodžio 17d „No theatre“ aukštosios mados spektaklis „Nematomi monstrai“ – Premjera! . (Teatro arena)

Gruodžio 21d. „No theatre“ spektaklis „Kovos klubas. (Valstybiniame jaunimo teatre)

Gruodžio 31d. „atviros erdvės“ projektas „BRONSON“.Premjera! (Menų spaustuvė, Juodoji salė)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius