-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No theatre“ į sceną įvežė pirmąjį Lietuvos teatro istorijoje autobusą

Teatro judėjimas „No theatre“ savo trečiąjį sezoną baigė „ant ratų“. Liepos 2-8 dienomis vykusiomis gastrolėmis rež. V.Bareikio vadovaujama „No theatre“ komanda apsilankė Lenkijoje Shechn mieste vykusiame tarptautiniame gatvės teatro festivalyje -„Spoiwa kultur festiwal“ kur buvo parodytas spektaklis „No concert“ , o jau po poros dienų Klaipėdos miesto publiką išjudino spektaklis-provokacija „MR.FLUXUS arba Šarlatanai?“
S.Storpirštis ir D.Stoncius
S.Storpirštis ir D.Stončius / K.Žičkytės nuotr.

Bene didžiausiu netikėtumu Klaipėdos publikai tapo spektaklio pirmosios dalies finale atsivėrus „Švyturio menų doko“ durims į sceną įriedėjęs didžiulis , šventinėmis lemputėmis  papuoštas autobusas. Pertraukos metu žmonės dalinosi savo įspūdžiais ir teigė, kad greičiausiai tapo pirmojo Lietuvos teatro istorijoje autobuso pasirodymo scenoje  liudininkais, teigiama pranešime spaudai.

„Tai buvo puikios gastrolės tiek vidine atmosfera, tiek ir rezultatu. Lenkijoje “No concert„ rodėme senos pilies vidiniame kieme, kuriame susirinko apie 500 žmonių. Vėlgi įsitikinome, kiek daug reiškia kitos šalies kontekstas, mat spektaklio publika labai džiaugėsi susidūrę su dar nepažinota “No theatre„ energija. Po to keliavome į Klaipėdą, kur pirmą kartą pabandėme spektaklį “MR.FLUXUS arba Šarlatanai?„ perkelti į kitą erdvę. Tai pasiteisino su kaupu, mat laivų doko angaras inspiravo daug naujų minčių, kaip atskleisti FLUXUS dvasią. Taip atsitiko ir su autobusu bei mūsų puikiais vairuotojais , kuriems tai buvo tikrai įsimintinas debiutas teatro scenoje,“ – dalinosi įspūdžiai Teatro judėjimo vadovas, režisierius V.Bareikis.

VIDEO: „No theatre“ į sceną įvežė pirmąjį Lietuvos teatro istorijoje autobusą.

Po gastrolių teatro judėjimo „No theatre“ komanda liepos mėnesį skirs atostogoms. O jau nuo rugpjūčio pradžios tęs pasiruošimą kito sezono startui – net dviems rudenį pasirodysiančioms premjeroms. Rugsėjo gale sezonas bus atidarytas naujuoju V.Bareikio spektakliu – apdovanojimais „NO AWARDS“ . O jau spalio 8 dieną ta pati aktorių komanda „Teatro arenoje“ publikai  pristatys antrąją pagal Chick'o Palahniuk'o kūrybą kuriamo dipticho dalį – aukštosios mados spektaklį – „Nematomi monstrai“.

Spektaklyje vieną pagrindinių vaidmenų būsimame spektaklyje kuria ir dainininkė Jurga Šeduikytė-Bareikienė. „Šiuo metu esame giliai panirę į repeticijas. Repetuojame netoli Vilaniaus esančiame Audiovizualinių menų inkubatoriuje, kuris puikiai tinka tiek labai kinematografiškai Chucko Palahniuko medžiagai, tiek ir visam spektaklio užmanymui. Kas ryta susirenkame Vilnaus centre ir keliomis mašinomis keliaujame į mūsų “laboratoriją„, kur bent jau kol kas pavyksta puikiai atsiriboti nuo papildomų trukdžių ir procesas tampa  intensyvus ir intriguojantis. Taip jau nutiko, kad repetuodami vieną spektaklį netyčia sukūrėme ir antrą, nuo kurio ir prasidės būsimasis “No Theatre„ sezonas, – intrigavo dainininkė Jurga.

Pagrindinius būsimosios premjeros vaidmenis kartu kuria ir aktorės Emilija Latėnaitė – Beliauskienė, Elzė Gudavičiūtė bei Eglė Špokaitė. Pagrindiniame vyro vaidmenyje – aktorius Dovydas Stončius. Taip pat spektaklyje vaidins Dalia Overaitė, Vaidotas Martinaitis, Simona Paciukonytė,  Aldona Vilutytė, Ainis Storpirštis, Vainius Sodeika, Dainius Tarutis aka Dynia.

Pirmoji dipticho dalis – kultinis “Kovos klubas„ praėjusį sezoną buvo parodytas 10 kartų, kiekvieną kartą sutraukdamas sausakimšą salę “Jaunimo teatro„ žiūrovų. “Kovos klubas„ savo sezoną pradės rugsėjo 27d. tarptautiniame “Sirenų teatro festivalyje – Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius