Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trupė liūdi“ į Lietuvą atvežė ne tą, kurį ketino suomį

Jaunas aktorių kolektyvas „trupė liūdi“, sugalvoję iš Suomijos parsivežti savo kolegą Tuomą Tulikorpi, idant galėtų mėnesio pabaigoje parodyti Vilniaus žiūrovui keturis mono spektaklius ir mono miuziklą, apjungtus pavadinimo „Mono sapiens“, jau grįžę į Lietuvą suprato parsivežę... ne tą suomį!
T.Tulikorpi2_foto_M.Ambrazas
T.Tulikorpi2_foto_M.Ambrazas

T.Tulikorpi kartu su lietuviais aktoriais baigė aktorystės studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tačiau metus pagal programą „Erasmus“ buvo išvykęs studijuoti... į Suomiją. Jau keletą metų tarp Skandinavijos ir Marijos žemės besiblaškantis suomis šiuo metu Helsinkio „Jurkka“ teatre prisistato spektaklyje „Širdies neapykanta“. Intensyvus premjerinio spektaklio grafikas trukdo T.Tulikorpiui grįžti į Lietuvą, kur jau keli mėnesiai kaip jo išsiilgę laukia kolegos ir vaidmuo Vaido Kublinsko režisuotame spektaklyje „Mono sapiens“, pastatytame pagal Menų spaustuvės programą „Atvira erdvė“.

„Trupės liūdi“ nariams nepavyko prikalbinti jaunojo kosmopolito grįžti bent vienam spektakliui – suomis apsimesdavo nesuprantąs lietuviškai, nors jo buvę kursiokai puikiai žino, koks yra T.Tulikorpi žinių lygis. Vieną dieną nutarę apsvaiginti kolegą kalbomis apie teatrą ir parsivežti jį maiše, patirties tame nedaug teturintys „trupės liūdi“ nariai, grįžę į Lietuvą suprato posakio „vežtis suomį maiše“ reikšmę, kai atrišę jį, rado ten vis dar kalbų apie teatrą apsėstą suomį aktorių Jaakko Kiljunen.

Šiuo metu J.Kiljunen repetuoja ne tik T.Tulikorpi vaidmenį spektaklyje „Mono sapiens“, bet ir reguliariai lankosi repeticijose Rusų dramos teatre, kur yra vienas iš būsimo J.Vaitkaus spektaklio aktorių. O jaunųjų aktorių komanda „trupė liūdi“, nutarusi savo naujam komandos nariui aprodyti bent dalį savo Tėvynės, balandžio mėnesį planuoja net dukart aplankyti Kauną festivalyje „Teatrų pavasaris“ ir net atvykti iki Panevėžio. V.Kublinskas, paklaustas, kaip reaguoja į tokius likimo vingius, teigia, jog „geriau jau kitas suomis nei jokio suomio“ ir intensyviai ruošiasi kovo 30 d. Menų spaustuvės kišeninėje salėje – visgi įvyksiančiam – spektakliui, kuriame, be naujojo suomio, vaidins Šarūnas Banevičius, Mantas Stonkus, Dominykas Vaitiekūnas ir Aistė Lasytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius