-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 9 vieta: ženkliai pakilęs istorinę Lietuvos virtuvę reprezentuojantis „Ertlio namas“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restoranas „Ertlio namas“
Restoranas „Ertlio namas“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Nuo gegužės 30 dienos kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš ketverius metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Tomas Rimydis
  • Vadovas Tomas Rimydis
  • Virtuvės tipas Lietuvos istorinė virtuvė
  • Darbo laikas I-IV 17:00-22:00, V 17:00-23:00, VI 13:00-23:00, VII 13:00-22:00
  • Adresas Šv. Jono g. 7, Vilnius
  • Internete www.ertlionamas.lt
  • Atidarymo metai 2016 m.
  • Vienu metu čia telpa 120 sėdimų vietų
  • Degustacinės vakarienės kaina – nuo 30 Eur
  • Terasa – yra
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims nedraugiški (rūsyje – draugiški)
  • Mėgstamiausias prieskonis – druska

2018 m. – 17 VIETA

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai apie vidurį trisdešimtuke debiutavęs „Ertlio namas“ šiemet išsiveržė į pirmąjį dešimtuką. Unikali ir gana radikali restorano koncepcija sulaukia vis daugiau plojimų ir palaikymo, tad šiemet teko atidaryti papildomą salę, kad tilptų visi norintys.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Ertlio namas“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Ertlio namas“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Tai yra vienas griežčiausių restoranų kalbant apie meniu sudarymą. Kiekvienas patiekalas yra pagrįstas istorija ir atspindi, kaip praėjusiais amžiais maitinosi Lietuvos aukštuomenė. Be to, dvejus metus iš eilės „Ertlio namas“ yra išrenkamas svetingiausiu sostinės restoranu, o žiniasklaidos įtakingieji „Forbes“ ir „Financial Times“ pastaraisiais metais irgi negailėjo pagyrų, visam pasauliui skleisdami žinią apie „Ertlio namą“ Vilniaus senamiestyje.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Ertlio namas“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Ertlio namas“

MENIU TRUMPAI. Tai yra istorinės lietuviškos virtuvės restoranas, tačiau meniu čia niekada nerasi bulvių ar kiaulienos, o šiemet šefas atsisakė ir burokėlių: „Tai yra sovietmečio palikimas, o mūsų virtuvė yra orientuota į didingą Lietuvos gastronominę praeitį. Ji yra įdomi tuo, kad to meto didikai, atsivežę brangiųjų prieskonių iš svetur, valgydavo labai daug skirtingų patiekalų: nuo kaplūno, patarškos, putpelių iki sraigių, vėžių, bobausių ir pan. Tiesa, patiekalai restorane yra ruošiami taikiant šiuolaikines technologijas ir patiekiami pagal šių dienų estetiką“, pasakoja „Ertlio namo“ šeimininkas ir šefas.

Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas

Sezoninis meniu yra trumpas, tačiau keičiamas šešis kartus per metus. Galima rinktis iš 4 patiekalų (30 Eur) ir 6 patiekalų pažintinės vakarienės (40 Eur). Kiekvieną variantą papildo šefo komplimentai. Beje, patiekalus lydi istorijos: iš kur tie ingredientai buvo vežami, kaip auginami, apdorojami, derinami bei, žinoma, kokiame amžiuje buvo sukurtas receptas.

Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas

KULINARINIAI HITAI. Meniu 100 proc. keičiasi kas du mėnesius, tad čia nėra patiekalų, kurie būtų nuolat siūlomi.

Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./„Ertlio namas“ patiekalas

ŠEFAS. Apie 20 nacionalinių ir tarptautinių kulinarijos čempionatų dalyvis ir kai kurių jų prizininkas, istorinės virtuvės puoselėtojas Tomas Rimydis iki tol dirbo daugybėje skirtingo profilio virtuvių. Nuo 17 m. profesionaliame kulinariniame pasaulyje besisukantis šefas padėjo atidaryti legendinius „Meksikos“ ir „All Stars“ restoranus. Taip pat sudarė ne vieno SPA komplekso koncepciją ir meniu („SPA Vilnius“, „UPA“, „Vytautas Mineral SPA“, „Plateliai Sala Resort“). 6 metus jam teko vadovauti viešbučio „Reval Hotel Neris“ Kaune virtuvei.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Tomas Rimvydis
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Tomas Rimvydis

Atsiradus patalpoms Vilniaus širdyje, nepabijojo iššūkio atsidaryti savo pirmąjį restoraną „Ertlio namas“. Unikali restorano koncepcija kurti meniu pagal Lietuvos istoriją atėjo iš šefo Tomo Rimydžio ir istoriko Rimvydo Laužiko draugystės.

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius