Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

15 gardžių įdaro idėjų lavašo suktinukams

Kuo įdaryti lavašą?
Fotolia nuotr. / Kuo įdaryti lavašą?
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Sukate galvą, kuo nustebinti šeimyną, o rankos visai nekyla įspūdingiems gurmaniškiems šedevrams gaminti? Atsipūskite ir vakarienei ar pietums rinkitės lavašo suktinukus. Vos keli ingredientai – ir priešais jus karališkas skanėstas: sotus, o svarbiausia pagaminamas labai greitai!

  • Susmulkinkite krabų lazdeles, sutrinkite kelias česnako skilteles, sutarkuokite sūrį ir viską pagardinkite majonezu bei smulkintomis petražolėmis. Vietoj majonezo galite rinktis liesą grietinę arba jogurtą. Tinka ir naminis majonezas. 
  • 200 g varškės sumaišykite su Provanso žolelėmis, trintu česnaku, keliais šaukštais grietinės ir žalumynais. 
  • Varškę įdarui pagardinti galite ir džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, tarkuotu sūriu bei žalumynais.  Maišykite su grietine arba jogurtu. 
  • Išbandykite lydytą sūrį: sumaišykite jį su krapais, petražolėmis, gražgarstėmis, bei su svogūnais pakepintais smulkintais pievagrybiais. 
  • Ištepkite lavašą lydytu sūriu ir suvyniokite į jį rūkytą pjaustytą lašišą, šviežius arba marinuotus smulkintus agurkėlius, kapotus žalumynus, salotų lapus. 
  • Korėjietiškai pjaustytas morkas sumaišykite su majonezu, krapais, porais ir tarkuotu sūriu. 
  • Konservuotą tuną sutrinkite šakute, sumaišykite su smulkiai supjaustytu poru ir sumaišykite su majonezu. 
  • Sutarkuokite sūrį, kiaušinius, sukapokite česnaką, krapus ir sumaišykite su majonezu. 
  • Susmulkinkite virtą vištieną ir sumaišykite ją su trintais džiovintais pomidorais aliejuje, juodosiomis alyvuogėmis. Tinka ir raudonasis pesto padažas. 
  • Sutarkuokite šviežią agurką, sumaišykite su smulkinta jautiena, kietuoju sūriu, keliomis skiltelėmis trinto česnako bei pagardinkite majonezu. 
  • Susmulkinkite svogūną, raudonąją saldžiąją papriką, vyšninius pomidoriukus, keptuvėje apkeptą vištieną, sutrinkite kelias česnako skilteles ir viską sumaišykite su majonezu. 
  • Apkepkite faršą su tarkuotomis morkomis ir svogūnais, paskaninkite aitrųjų paprikų padažu bei konservuotais kukurūzais, raudonąja saldžiąja paprika. 
  • Sutarkuokite morką, kelis nedidelius burokėlius, kelias skilteles česnako, paskaninkite mėgstamais riešutais bei majonezu. 
  • Virtas krevetes susmulkinkite, sumaišykite su tarkuotu agurku, mėgstamais žalumynais ir majonezu. Pagardinkite žiupsneliu druskos. Tinka krevetes maišyti su sūriu, varške, konservuotais kukurūzais, paprika. 
  • Virtą arba apkeptą vištieną susmulkinkite, sumaišykite su pjaustyta paprika, dviem kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir majonezu.

P. S. Vyniodamos suktinukus būtinai įdarui panaudokite įvairių salotų lapus. Virtuvės šefai pataria lavašo suktinkus palaikyti šaldytuve, kad padažas įsigertų ir jie būtų minkštesni. 
 
Išbandykite! 
 
Receptas: Suktinukai su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (arba lietiniai blynai)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonosios arba geltonosios)
Avokadai: 1.00 vnt.
Vištiena: 200.00 g (keptos)
Petražolės: 1.00 vnt. (saujos susmulkintų lapelių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir sugrūskite su česnakais. Pagal skonį pasūdykite, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašus.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir 3 min. pakepinkite. Pagal skonį pasūdykite ir palikite ataušti.

3. Blynus galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba šiltoje orkaitėje, kad būtų lankstesni. Kiekvieną blyną aptepkite avokadų tyre, uždėkite smulkiai supjaustytos mėsos, ataušusio daržovių troškinio. Viską apibarstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite standžiais voleliais.

4. Kiekvieną volelį suvyniokite į maistui skirtą plėvelę ir, kol prireiks, laikykite šaldytuve.

Receptas: Lašiša ir varškė lavaše
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 4.00 vnt. (nedideli)
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškė: 150.00 g (grūdėtos)
Varškės sūris: 150.00 g (riebaus)
Krienai: 1.00 arbat. š. (jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį džiovintų ir šviežių lapelių)
Salotos: 200.00 g (po saujelę įvairių salotų lapelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.

3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.

4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.

Receptas: Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (tepamas varškės sūrelis)
Majonezas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 300.00 g (300 - 350 g kiaulienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (maltos mėsos) 1.00 žiupsnelis
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Paprikos: 3.00 vnt. (kelių spalvų paprikų juostelių)
Kaip gaminti

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.

2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.

3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

 

 

 

 

 

Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 83
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

 
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką