Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Netflix“ kyla į kovą: Lietuvai taikomų turinio apribojimų apeiti nebepavyks?

Paslaugų tiekimą smarkiai išplėtusi interneto televizija „Netflix“ ruošia apynasrį daliai savo gerbėjų, beveik neabejotina, kad tai palies ir „Netflix“ publiką Lietuvoje.
„Netflix“ internetinė TV
„Netflix“ internetinė TV / Youtube iliustr.

„Netflix“ skelbiamo karo taikinys – geografinius apribojimus pakankamai lengvai apeinantys klientai. Ir nors televizija skelbiasi juos atkirsianti nuo galimybės matyti tik amerikiečiams prieinamas programas, virtualiame kare priemonių imasi ir „Netflix“ apribojimus apeiti leidžiančių paslaugų tiekėjai.

Savaičių reikalas

„Netflix“ ketina imtis realios kovos su VPN vartotojais ir blokuoti prieigą tokiu būdu prie tinklo besijungiantiems klientams.

Šių metų pradžioje apie paslaugų tiekimą daugybėje naujų šalių, įskaitant Lietuvą, paskelbusi „Netflix“ sukėlė euforijos bangą, kuri čia pat nuslūgo. Lietuvos ir daugelio kitų šalių, kur pradėjo veikti „Netflix“, vartotojai užplūdo populiarią televiziją ir pamatė, kad jiems siūlomas turinys – toli gražu ne toks platus, kokį gauna, tarkim, Jungtinėse Valstijose esantys klientai.

Šiuo metu šį apribojimą pakankamai lengva apeiti – pakanka pasinaudoti virtualaus privataus tinklo (VPN) paslauga, sugeneruoti netikrą „amerikietišką“ IP adresą, ir visas „Netflix“ turinys jums bus prieinamas kaip bet kuriam amerikiečiui. Šia gudrybe jau seniai naudojosi daugybė internautų iš šalių, kuriose iki šių metų „Netflix“ paslaugos buvo neprieinamos. Tačiau netrukus tai gali pasikeisti, rašo extremetech.com.

„Netflix“ ketina imtis realios kovos su VPN vartotojais ir blokuoti prieigą tokiu būdu prie tinklo besijungiantiems klientams. Tai palies ne tik Lietuvos ar kitų naujųjų „Netflix“ šalių žiūrovus. Kai kurios JAV rodomos „Netflix“ programos yra nepasiekiamos, pvz., britams ar kanadiečiams – ir pastarieji taip pat nevengia gudrauti pasitelkdami VPN.

Kaip rašo vpncreative.net, „Netflix“ VPN vartotojų medžioklę pradėti gali jau per kelias artimiausias savaites. Tai patvirtina ir oficialus „Netflix“ pranešimas.

„Artimiausiomis savaitėmis tie, kurie naudojasi proxy ir unblocker paslaugomis, galės gauti tik tą paslaugą, kuri teikiama toje šalyje, kurioje jie yra. Esame įsitikinę, kad tai nepaveiks klientų, kurie proxy paslauga nesinaudoja“, – teigia „Netflix“ viceprezidentas Davidas Fullagaras.

Žada toliau apeidinėti ribojimus

„Netflix“ pareiškimas apie VPN ir „proxy“ blokavimą įtikino ne visus. O tokių paslaugų tiekėjai jau skelbiasi atversiantys naujas skyles „Netflix“ sistemoje.

„Jei naudojatės TorGuard VPN paslauga prieigai „Netflix“ turinio, neturite, dėl ko jaudintis. „Netflix“ savo planą įgyvendinti pradės greitai, o kai tai įvyks, TorGuard nedelsiant pasitelks naujus serverių IP adresus, kad vartotojai ir toliau galėtų apeiti apribojimus“, – paskelbė VPN paslaugos tiekėjai torguard.net.

Jei „Netflix“ sėkmingai įgyvendins savo planus, televizijos klientams Lietuvoje gali tekti nusivilti ne tik dėl gerokai kuklesnio turinio, bet ir laukiant sezono hitų. Pavyzdžiui, tikėtina, kad kultinio serialo „House of Cards“ su Kevinu Spacey ketvirtasis sezonas klientams Lietuvoje bus pasiekiamas gerokai vėliau nei žiūrovams JAV, ir VPN paslauga čia jau nebepadės. Naujas „House of Cards“ sezonas „Netflix“ pasirodys jau kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius