Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimai dėl akių? Su Liutauru Varanavičiumi LFF prezidento rinkimuose konkuruos jo pavaldiniai

Žurnalistams antradienį suskaičiavus, kad nustačius tikslią Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento rinkimų datą, pagal LFF įstatus, pretendentai turėjo tik savaitę iškelti kandidatūras, LFF suskubo tai neigti.
Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Anot LFF viešo pranešimo, LFF nariai apie federacijos prezidento rinkimus buvo informuoti praėjusių metų pabaigoje, nors tiksli rinkimų data – kovo 17 diena – buvo nustatyta tik praėjusią savaitę vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje. Pagal LFF įstatus, kandidatūrą į prezidentus galima iškelti likus 40 dienų iki rinkimų, o šis terminas baigiasi jau šį antradienį.

LFF taip pat pridūrė, kad prezidento rinkimuose padaugėjo pretendentų. Tiesa, visi jie jau ne vienus metus vadovauja šalies futbolui.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Julius Kvedaras
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Julius Kvedaras

Nuo 2000-ųjų LFF prezidento pareigas einančiam L.Varanavičiui konkurenciją rinkimuose sudarys jo pavaldiniai – LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras ir LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius.

LFF pranešimas:

Pavasarį Lietuvos futbolo bendruomenė rinks Lietuvos futbolo federacijos prezidentą. Kovo 17 dieną Kaune vyksiančioje eilinėje Lietuvos futbolo federacijos konferencijoje 80 delegatai savo balsus turės atiduoti vienam iš trijų – Liutaurui Varanavičiui, Juliui Kvedarui arba Gintautui Babravičiui.

Remiantis LFF įstatais, prezidentą renka Konferencija ketverių metų terminui. Kandidatus į prezidento postą gali siūlyti tik LFF nariai likus bent 40 kalendorinių dienų iki Konferencijos.

LFF nariai apie 2012 metais vyksiančią Konferenciją ir planuojamus LFF prezidento rinkimus buvo informuoti likus 2 mėnesiams iki galutinio kandidatų iškėlimo termino t.y. 2011 metų gruodžio 6 dieną. LFF nariai pasiūlė tris kandidatūras.

L.Varanavičius kandidatūrą į LFF prezidento postą iškėlė Utenos apskrities futbolo federacija, Alytaus apskrities futbolo federacija ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacija. J.Kvedaro kandidatūrą – Lietuvos moterų futbolo asociacija, o G.Babravičiaus – Futbolo techninio vystymo asociacija.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Gintautas Babravičius
Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Gintautas Babravičius

Išrinktu į LFF prezidento pareigas laikomas tas kandidatas, kuris pirmajame rate gavo daugumą balsavusių delegatų balsų (50 proc.+1). Jeigu pirmame balsavimo rate nė vienas kandidatas nesurenka reikiamos balsų daugumos, nedelsiant rengiamas pakartotinis balsavimas (antras balsavimo ratas) dėl dviejų kandidatų, gavusių daugiausia balsų. Išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiausia balsų.

Lietuvos futbolo federacijos konferencija – reguliarus LFF narių susirinkimas. Tai aukščiausias LFF organas.

Konferenciją sudaro LFF narių deleguoti atstovai (delegatai). Kiekvienas narys į konferenciją siunčia penkis delegatus, kurie turi po vieną balsą.

Konferencijos datą, vietą, darbotvarkę nustato Vykdomasis komitetas. Konferencija turi teisę priimti ir keisti LFF įstatus, rinkti ir atšaukti iš pareigų prezidentą, Vykdomojo komiteto narius, generalinį direktorių, tvirtinti biudžetą, LFF veiklos programą ir kita.

Vasario 2 dieną Kaune posėdžiavę LFF Vykdomojo komiteto nariai priėmė sprendimą, jog eilinė LFF Konferencija vyks šių metų kovo 17 dieną Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius