-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 25

Galbūt nuo lietuvių rankų žuvusios švedės Lisos Holm šeima nutraukė tylą: „Mes gyvename košmare“

Nužudytosios nepilnametės švedės Lisos Holm šeima pirmą kartą po dukters netekties nusprendė duoti išskirtinį interviu, – rašo leidinys expressen.se. Jos tėvai pasakojo apie smagią, mylinčią dukrą, kuri svajojo persikelti į Australiją ir studijuoti architektūrą.
Lisa Holm
Lisa Holm

„Nors Lisa buvo mūsų, jaučiame, kad jos mirtis sukrėtė ne tik mus ar jos giminaičius, tai gilus liūdesys jos draugams, kiekvienam visuomenės nariui – visi čia gali pasakyti, kas įvyko“, – prakalbo Lisos šeima.

Lisos šeimos nariai papasakojo apie baisiausius momentus, kai jų dukra taip ir negrįžo namo po darbo. Priminsime, kad birželio 12 d. vakarą Švedijos policija sulaikė du lietuvius brolius ir vyresniojo žmoną dėl įtarimų nužudžius 17-metę švedę L.Holm. Birželio 16 d. Švedijos Skaraborgo teismas leido suimti tris įtariamuosius: broliai įtariami L.Holm nužudymu, o vyresniojo žmona – nusikaltimo slėpimu. Pastaroji šiuo metu laisvėje.

„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.
„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.

Kai Lisa negrįžo namo, šeima pradėjo desperatiškai jai skambinti ir ieškoti kelyje, kuriuo paprastai iš kavinės mopedu ji grįždavo namo.

„Iki paskutinio momento tikėjomės, kad ji bus rasta gyva. Nors žinome, kad jos netekome, vis dar giliai širdyje tikimės, kad ji vėl grįš namo“, – kalbėjo sielvartaujanti dėl dukters netekties šeima.


17-metę paauglę jie apibūdino kaip smalsią, mėgusią nuotykius ir keliones. Birželio 12 d. šeima sulaukė siaubingos žinios – rastas dukters kūnas.


„Niekaip negalime to suprasti, tai atrodo visiškai beprasmiška. Mūsų galvose nuolat sukasi klausimai – kur ir kodėl. Tai – absoliučiai blogiausias dalykas, kuris gali nutikti, mes gyvename košmare“, – išgyvenimais dalijasi šeimos nariai.

Nepaisant siaubingo skausmo, visi privalo gyventi toliau – vieni dėl kitų ir dėl Lisos. Pastaroji niekuomet nenorėjo, kad šeima sėdėtų ir verktų. Lisa visuomet ėjo pirmyn.

Šeima teigė, kad Lisa buvo protinga ir ambicinga. Ji buvo susitelkusi į mokslus, turėjo didelių planų. Mergina svajojo suderinti nuotykius ir mokslus – planavo persikelti į Australiją ir tapti architekte.

Apkabinkite savo vaikus dažnai. Niekada nežinote, kada tai padaryti jau bus per vėlu, – patarė kitiems tėvams Lisos šeima.

„Ji labai mėgo keliauti. Savo kambaryje buvo pasikabinusi žemėlapį ir smaigstė adatėles vietose, kuriose jau buvo apsilankiusi“, – pasakojo jos šeima.

Prie kavinės nuolat ateina žmonės – palieka gėlių, uždega žvakių. Šeimos teigimu, vos vienos gėlės spėja nuvysti, jas pakeičia naujos. Jau anksčiau skelbta, kad galbūt nuo lietuvių rankų žuvusiai švedei Lisai Holm atminti pasodinta sakura.

Interviu Lisos šeima baigia patarimu kitiems tėvams: „Apkabinkite savo vaikus dažnai. Niekada nežinote, kada tai padaryti jau bus per vėlu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius