-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Šiaurės Airijoje du lietuvius pašovęs įtariamas – taip pat Lietuvos pilietis

Šiaurės Airijos mieste Niūryje praėjusią savaitę du vyrus į kojas pašovęs įtariamas 26 metų Lietuvos pilietis Ramūnas Macnoris, pranešė „Belfast Telegraph“.
Šautuvas
Šautuvas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį teismas nusprendė įtariamąjį suimti. Prokuroras tikino, kad įtariamasis susijęs su prekyba narkotikais užsiimančia lietuvių nusikaltėlių gauja.

Teisme R.Macnoriu įvardijamas vyras kalbėjo tik patvirtindamas savo tapatybę ir pareikšdamas, kad supranta, kuo yra įtariamas. Jam pareikšti įtarimai dėl dviejų pasikėsinimų nužudyti, pagrobimo, neteisėto ginklo laikymo ir panaudojimo. Taip pat dėl vairavimo neturint tam teisės ir be draudimo.

Kaip jau skelbta, praėjusią savaitę Šiaurės Airijos mieste Niūryje beveik tuo pačiu metu skirtinguose rajonuose buvo pašauti du 32 metų Lietuvos piliečiai.

Reikalavo 5 tūkst. svarų

Nusikaltimą tiriantis pareigūnas teisme sakė, kad abu nusikaltimai buvo susiję, o pats įtariamasis, pagal pirminius duomenis, gali būti susijęs su lietuvių narkotikų kontrabandininkų ir platintojų gauja. 

Pareigūnas nurodė, kad vaizdo kameros, kaip įtariama, R.Macnorio vairuojamą „VW Passat“, lydimą „Volvo“, fiksavo Niūryje, netoli aukos, kuriam buvo šauta į koją ginklu su duslintuvu, namų.

Pasak pareigūno, vienas iš pašautų vyriškių pareigūnams papasakojo, kad jau trejus metus slapstosi nuo lietuvių mafijos. Jo teigimu, pravarde „Kundas“ pasivadinęs vyriškis pasirodė prie jo namų durų ir grasindamas ginklu paragino elgtis ramiai.

Tuomet vyras buvo įsodintas į „VW Passat“, kur iš jo buvo pareikalauta 5 tūkst. svarų. Auka pareiškė, kad tiek pinigų neturi, o tada „Kundas“ pagrasino, kad jis bus nužudytas, pasakojo pareigūnas.

Netrukus vyras buvo rastas su šautine žaizda kojoje.

Tuo metu užpuolikai pasibeldė į kito lietuvio duris. Jam taip pat buvo peršauta koja.

Rado „baltų miltelių“

Policija apieškojo abiejų aukų namus. Nustatyta, kad į juos šauta tokio pat, „Rytų bloko pareigūnų naudojamo“ kalibro ginklu.

Praėjusį ketvirtadienį dėl nusikaltimo sulaikant R.Macnorį pastebėta, kad „VW Passat“ vietoj keleiviui skirtos oro pagalvės buvo sumontuota slėptuvė, kurioje rasta daugybė „baltų miltelių“ ir išskleidžiama lazda.

Įtariamasis su policija nebendradarbiauja, todėl policija teismo prašė jį suimti, nes baiminamasi, kad vyras gali daryti poveikį liudininkams arba bėgs iš šalies.

Įtariamojo gynėjas prašė vyrą paleisti už užstatą, tačiau teismas į prašymą neatsižvelgė.

Pats įtariamasis posėdyje elgėsi drąsiai – jis nesidrovėjo siųsti oro bučinių jo palaikyti atėjusiai šviesiaplaukei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius