-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neleis revizuoti Antrojo pasaulinio karo išdavų, įspėja prezidentas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pirmadienį pareiškė, kad Maskva neleis revizuoti Antrojo pasaulinio karo išdavų, taip pat ir geopolitiniais sumetimais.
Dmitrijus Medvedevas susitiko su kreiserio „Variag“ jūreiviais.
Dmitrijus Medvedevas susitiko su kreiserio „Variag“ jūreiviais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Revizuoti Antrojo pasaulinio karo išdavas, Sovietų Sąjungos ir Raudonosios armijos indėlį neleistina dėl geopolitinių priežasčių. Jeigu atidarysime šią dėžę, gali iškilti realių valstybinės tvarkos problemų“, – sakė D.Medvedevas per susitikimą su Rusijos kreiserio „Variag“ jūreiviais.

D.Medvedevas priminė, „kad yra keli ginčijami dalykai, susiję su Antrojo pasaulinio karo ir Didžiojo Tėvynės karo istorija“. „Kai kurie klausimai neužbaigti spręsti, vyksta labai sudėtingos derybos, pavyzdžiui, su Japonija“, – paaiškino jis.

Kaip pabrėžė prezidentas, „jeigu duosime galimybę perdirbti istoriją, duosime realią valdžią šiems falsifikatoriams, kurie mėgina perrašyti istoriją“. „Galime prieiti prie bet ko: prie kažkokių reikalavimų pateikimo, kompensacijų ir taip toliau“, – sakė jis.

D.Medvedevas taip pat pabrėžė, kad to laikotarpio istorinių įvykių vertinimą reikia palikti istorikams. „Tai ne skonio klausimai, istorikai gali interpretuoti vienus ar kitus istorinius įvykius. Jeigu tokius įvertinimus pateikia mokslininkai, tada, prašom. Tačiau yra daug klausimų, kuriais ginčai neleistini. Dėl jų yra tarptautiniai ir valstybių sprendimai“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, „jeigu būtų leista kokia nors kitokia įvykių raida, būtų prieita prie to, kad po kurio laiko būtų sulaužyti net Niurnbergo tribunolo sprendimai: sakys, kam juos teisti, jie jokie nusikaltėliai“.

„Tai nesąmonė. Mes turime ne kovoti su kitokiais požiūriais, o ginti savo interesus ir neleisti klastoti istorijos, nes tai galėtų pakenkti Rusijos valstybės interesams“, – sakė prezidentas.

Be to, pabrėžė D.Medvedevas, Rusijai išsaugoti istorinį teisingumą svarbu moraliniu požiūriu. „Duomenimis, kuriais šiandien naudojasi ekspertai, šiame kare mes netekome 27 mln. žmonių. Niekas didesnės nei mes kainos už Pergalę nesumokėjo“, – nurodė D.Medvedevas.

Todėl, pasak jo, „kai mums pradeda fantazuoti ką nors šia tema, tegu kam nors kitam pasakoja, mūsų šalis užtektinai prisikentėjo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius