Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų valdžia atėjo į protą – paminklas stribams nukeltas ir išvežtas į Grūto parką

Visuomenės pasipiktinimą kėlęs Trakų rajone stovintis paminklas žuvusiems stribams ir enkavedistams antradienį buvo nukeltas ir išvežtas į Grūto parką. Tai 15min.lt patvirtino Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Sigita Nemeikaitė.
Sugadintas paminklas stribams ir enkavėdistams
Sugadintas paminklas stribams ir enkavėdistams jau nukeltas. / Sonatos M. nuotr.

S.Nemeikaitė pasakojo, kad pastaruoju metu ypatingo dėmesio sulaukęs paminklas buvo nukeltas antradienį apie 14 val. Tuo pasirūpino Onuškio seniūnijos pasamdyti darbininkai.

„Paminklas kaip eksponatas perduotas Grūto parkui. Šis sprendimas brendo jau ilgai, tiesiog, matyt, vis pritrūkdavo politinės valios“, – aiškino S.Nemeikaitė.

Savaitgalį 15min.lt rašė, kad paminklas žuvusiems stribams ir enkavedistams buvo sutepliotas baltais dažais. Ant jo didelėmis baltomis raidėmis kažkas užrašė: „Šlovė Lietuvos partizanui Vaclovui Voveriui (Žaibui).“

Paminklas kaip eksponatas perduotas Grūto parkui. Šis sprendimas brendo jau ilgai, tiesiog, matyt, vis pritrūkdavo politinės valios.

Būtent per šio legendinio partizanų vado surengtą operaciją žuvo stribai ir enkavedistai, kurių pavardės iškaltos paminkliniame akmenyje.

Visuomenės ir politikų dėmesys į kovotojų už Lietuvos laisvę vardą žeminantį paminklą vėl buvo atkreiptas po 15min.lt straipsnio, kuriame iš Panevėžio kilęs, bet Vilniuje gyvenantis Tomas Šatas stebėjosi Trakų rajono valdžios neveiklumu.

„Ten, kur įvyko bene didžiausia Dzūkijos partizanų pergalė, šiandien stovi (vis dar stovi laisvoje Lietuvoje!) paminklas jų nukautiems stribams ir enkavedistams. O Lietuvos partizanai vadinami buržuaziniais nacionalistais. Trakų rajono savivaldybė tame nemato problemos. Tiesa, yra pažadėta nukelti, bet tai ir liko pažadu“, – tokį laišką prieš porą savaičių redakcijai atsiuntė Tomas Šatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius