Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Italija kariuomenę nuo bankroto gelbės pardavinėdama senus tankus

Italijos šiaurėje esančiuose kariuomenės sandėliuose ketinama surengti neįprastą aukcioną – parduoti daugiau nei 3 tūkst. senų tankų ir šarvuočių. Ši karinė technika daugiausia buvo naudojama misijose užsienio šalyse. Kaip rašo Tvn24.pl, Italijos kariuomenė nusprendė šias transporto priemones parduoti, gelbėdama savo finansinę situaciją.
Tankas „Leopard 2“
Italai pardavinės ir senus tankus „Leopard“ / commons.wikimedia.org/powidl nuotr.
Temos: 1 Italija

Iš viso šiuose kariuomenės sandėliuose priskaičiuojama apie 2700 tankų „Leopard“ ir beveik tūkstantis šarvuočių „Centauro“. Italijos spauda net teigia, kad tai didžiausi karinės technikos sandėliai pasaulyje.

Pastaruoju metu kariuomenė nusprendė ištuštinti sandėlius ir parduoti nenaudojamus tankus. Tūkstantis transporterių bus išmontuoti, kai kuriuos ketinama perduoti muziejams.

Bet didelė jų dalis keliaus į aukcioną. Jau paskelbtos ir kainos karinės technikos mėgėjams. Tarkim, savaeigė haubica M109 kainuos 40 tūkst. eurų. O tankas „Leopard“ pigesnis – 30 tūkst. eurų.

Italijos kariuomenė, prispausta finansinių problemų ir priversta taupyti dėl ekonominės krizės šalyje, tikisi uždirbti šiame aukcione mažiausiai kelis šimtus tūkstančių eurų.

Vis dėlto įsigyti karinės technikos nebus taip lengva, kaip gali atrodyti. Tam nepakaks vien turėti pinigų, pirkėjui teks dar išpildyti visą krūvą reikalavimų, tarp jų ir pateikti pažymėjimą, kad sugebės perdaryti transporterį į ką nors, skirtą taikiems tikslams, pašalinti vikšrus ir ginkluotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius