Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

15min.lt konferencijoje – rokeriai „Freaks on Floor“ (nuotraukos, video)

Pakvaišę rokeriai „Freaks on Floor“, susižėrę jau ne vieną muzikos apdovanojimą, pagaliau išleidžia savo pirmąjį albumą „Freaky Wonder“. Šia šventine proga „fFreaksai“ sutiko atverti savo širdis ir atsakyti į visus 15min.lt skaitytojų klausimus.
Grupė „Freaks on Floor“
Grupė „Freaks on Floor“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į klausimus atsako grupės nariai Justas Jarutis (J.J.) ir Rokas Beliukevičius (R.B.).

– Kas ir kaip sugalvojo tokį jūsų grupės pavadinimą? Gal pamenate, kokių dar grupės pavadinimo variantų turėjote? (Saulius)

J.J.: Grupės pavadinimą sugalvojo Rokas. Variantų turėjom įdomių: „Vitražas“, „Plyta“, „Leopardai“. Linkėjimai Sauliui.

– Kodėl „Freaks on Floor“? Mėgstat marškinius ilgomis rankovėmis? (Zaizai)

J.J.: Marškinius ilgomis rankovėmis? Nelabai, bet pavadinimas tinka prie asmenybių ant scenos – kaip mes elgiamės scenoje, kaip suvokiame gyvenimą ir muziką.

– Jūs išgarsėjote pakankamai anksti ir greitai – ar nesusuko galvos tokia greita šlovė? Gal draugai skundėsi, kad susirgote žvaigždžių liga?

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė Freaks on Floor
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Freaks on Floor“

R.B.: Žvaigždžių liga nesusirgome, bet galvą truputį susuko, ne tokie svarbūs mokslai pasidarė.

J.J.: Tikiuosi, kad nepasikėliau. Labai smagu, kai apie mus kas nors sužino, išgirsta.

– Kam žadate įteikti pirmąją savo pirmojo albumo kopiją? (Tomas)

R.B.: Mesime per koncertą, kas pagaus – tas pirmas.

J.J.: Paskui iš to žmogaus paimsime pinigų...

– Kokiems klausytojams skirtas jūsų debiutinis albumas? (Tomas)

J.J.: Visiems, kas su ausimis ir mėgsta roko muziką.

R.B.: Gal daugiau jaunimui.

– Kaip manote, kiek albumų kopijų jums pavyks parduoti? (Skaičiavkė)

J.J.: Nemanau, kad tai svarbu, bet norėtųsi kuo daugiau. Pelno nesiekiame, svarbiau, kad mus išgirstų. Kokius 5 tūkstančius milijardų kopijų gera būtų parduoti. (Juokiasi.)

– Vyrukai, kodėl debiutiniame albume nebus dainos „Everybody“? Ar ji jau tokia pasenusi, kad nebetinka į albumą? Bet ji yra puiki! Gaila, kad nebus jos... (Nusivylusi)

R.B.: Tą dainą išleidome kaip singlą. Ji mus išpopuliarino, nesinori grįžti prie senienų. Nenorime papirkti savo klausytojų. Ta daina taip pat yra „Opus3“ rinkinyje.

– Viena jūsų albumo daina vadinasi „No Country For Old Man“. Kodėl toks pavadinimas? Ar patys matėte tą Coenų filmą ir ką apie jį manote? (Džiugas)

Dar vieną kartą prieš koncertą mus išvežė dėl viešo alkoholio gėrimo. Buvo labai keista situacija, nieko nepripūtėme.J.J.: Pavadinimas ir kilo nuo to filmo, galbūt jį pavogiau. Ta daina man yra to filmo garso takelis, nes filme nebuvo muzikos. Tai vienas geriausių filmų.

– Laba diena, ar galima kur išgirsti jus dainuojančius lietuviškai? :) Bet kuriuo atveju aš mėgstu jūsų kūrybą ir, žinoma, palaikau 100 proc. Esate nuostabūs :) (Anabelė) Kodėl dainuojate angliškai? (Vilius) Kadaise nugirdau, kad tyčia nedainuojate lietuviškai. Ar tai reiškia, kad ketinate užkariauti Europos sceną? O gal jau pavyko?

R.B.: Mūsų muzikai netinka lietuviškas kirčiavimas – angliškai viskas geriau susidėlioja. Bet nieko neturime prieš lietuviškus tekstus ir norėtume sukurti gerą dainą lietuvių kalba.

J.J.: Gegužės 22 dieną mus galėsite išgirsti dainuojančius lietuviškai.

– Kokioje šalyje, be Lietuvos, norėtumėte išgarsėti? (Vilma) Kokios jūsų ambicijos – siekiate tapti tarptautinio masto grupe? (Caras)

J.J.: Taip. Kokioje šalyje? Latviją stengiamės užkariauti, bet kuri šalis yra gerai, visas norisi apvažiuoti ir pakoncertuoti.

– Jūs tikrai esate iš Lentvario? Kokia buvo Jūsų muzikinio kelio pradžia? (Vikcius)
Ar domitės politika? (Mantas)

J.J.: (Juokiasi.) Aš esu iš Kupiškio.

R.B.: Aš esu iš Lentvario, o bosininkas dažniausiai būna vilnietis. Grojome vienam festivalyje, bet vieni kitų nepažinojome. Per portalą one.lt atsekėme vieni kitus ir išsiaiškinome, kad grojome vienoje vietoje. Justą įkalbėjau mokytis konservatorijoje. Metus paskui beveik nebendravome, o vėliau pradėjome groti kartu. O šiaip pradėjome groti keturiolikos metų. Per Kalėdas gavau būgnus dovanų ir nuo to viskas prasidėjo.

– Ar domitės politika? (Mantas)

R.B.: Domimės tik tada, kai politika ima trukdyti, o šiaip ne.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė Freaks on Floor
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Freaks on Floor“

J.J.: Ir taip užtenka problemų...

– Jūs gyvenime tikrai esate „frykai“? Ką pačio keisčiausio esate padarę? (Milda)

R.B.: Savaitę nėjau į mokyklą...

J.J.: Kiek aš atsimenu, prieš kokius 4 metus, kai Italijos futbolo rinktinė laimėjo futbolo čempionatą, ant užpakalio užsirašiau „Italija“ ir ėjau maudytis. Labai gera mariose maudytis 12 valandą nakties.

– Dainininke, kur išmokai taip brazdinti gitarą? Ir kur neišmokai dainuoti? (Petras)

J.J.: Tai reiškia, kad nemoku dainuoti? Dainuoju, kaip sugebu ir kaip man patinka. O gitara brazdinti išmokau, mokausi ir mokysiuosi iš vieno gero mokytojo, klausydamas muzikos, naršydamas internete.

– Ar sutiktumėte Lietuvai atstovauti „Eurovizijoje“? Kaip šiemet vertinate „InCulto“ galimybes? Kas jūsų favoritai iš užsieniečių? (Rimas)

J.J.: „InCulto“  – mano favoritai iš užsienio ir Lietuvos, nes kitų nesu girdėjęs. Tikiuosi, jie užims labai kietą vietą.

R.B.: „Eurovizija“ nelabai domimės, tai ne mūsų tikslas.

J.J.: Geriau kurti dainas, kurios mums patinka.

– Kada Klaipėdoje, tamstos, „chill'ą“ gaudysit? :) (Ji)

J.J.: Birželio 4 dieną „Menų doke“.

– Kas rūpinasi jūsų įvaizdžiu? (Katerina)

J.J.: Rokas pats, aš irgi pats. Kol kas dar nelabai prireikia dizainerių, bet gal greitai kas nors pasirūpins. Šiaip suplyšę batai ir marškiniai labai gerai...

– Kokia sporto šaka jums labiausia patinka? (Danas)

R.B.: Krepšinis.

J.J.: Futbolas ir moterų tenisas. Ir pokeris.

– Niekada nieko apie jus nieko negirdėjau – kodėl? (Naglis)

R.B.: Gal niekur keliai nesusikirto.

J.J.: Gal dabar išgirsi, Nagli?

– Ką jūs manote apie Minedą? (Kaktusas)

J.J.: Kas jis toks? Juokauju. Nieko, tai  viena iš tų asmenybių kaip Gaudentas. Netrukdo man. Turiu net Minedo parašą. Buvome gal šiek tiek išgėrę... Prieš dvejus metus jį sutikome Jojo Mayerio koncerte, taigi jei jis vaikščioja į tokius renginius, gal situacija nėra tokia jau bloga.

– Ar klausotės klasikinės muzikos? (Dinas)

Koncertai ir visa kita taip pat labai patinka – tai geriausias būdas kontaktuoti. Mes norime kad mūsų muziką išgirstų visa Lietuva.R.B.: Teko studijuojant ir tenka dar vis pasiklausyti.

J.J.: Kartais prieš miegą klausau.

– Kaip dažnai susiduriate su policija? (Julius)

J.J.: Beveik niekada. Mane baudžia už perėjimą per raudoną šviesą ar gatvės perėjimą ne vietoje. Dar labai dažnai užmirštu nusipirkti bilietėlį...

R.B.: Buvome neseniai pavalgyti, o jam užblokavo ratą, nes užtrukome per ilgai. Dar vieną kartą prieš koncertą mus išvežė dėl viešo alkoholio gėrimo. Buvo labai keista situacija, mes nieko nepripūtėme...

– Atrodote labai nerimti vyrukai, kaip yra iš tiesų? (Saulė)

R.B.: Įdomu, ką reiškia nerimti?

J.J.: Įdomu, kiek tu, Rokai, laiko su mergina esi? Aš pustrečių metų su drauge gyvenu, todėl manau, kad esame rimti.

– Kokios merginos jums labiau patinka – šviesiaplaukės ar tamsiaplaukės?

R.B.: Tamsiaplaukės. Gali būti ir žila. Svarbu, kad vidus būtų gražus.

J.J.: Manau, irgi tamsiaplaukės. Svarbu, kad derėtų charakteriai. Jos visos nuostabios.

– Justai, mačiau tave vis apsipilantį galvą vandeniu ant scenos. Kaip yra iš tiesų – čia atsivėsinti ar dėl to, kad, tavo manymu, tai atrodo seksualu? (Rosita)

J.J.: Kai grojome MIDI roko operoje, pažįstama sakė, kad bijo, jog manęs elektra nenutrenktų. Šiaip atsivėsinti – vanduo visą laiką padeda. Seksualumas? Nežinau...

– Sveiki. Pamenu, seniai seniai esate pasakę, kad neleisite albumo, nes vertinate gyvą muziką, jums geriau koncertuoti, o ne užsidirbti iš albumo. Kodėl persigalvojote? (Diana)

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė Freaks on Floor
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Freaks on Floor“

R.B.: Albumas leidžiamas ne pelno tikslu, tiesiog norime išsaugoti tai, ką sukūrėme.

J.J.: Man albumas nuo pat pirmos dienos atrodė siekiamybė. Koncertai ir visa kita taip pat labai patinka – tai geriausias būdas kontaktuoti su klausytojais. Mes norime, kad mūsų muziką išgirstų visa Lietuva.

– Justai, nusifilmavai „crazy“ reklamoje – ar gatvėje merginos prie tavęs limpa, o gal net krinta iš dangaus gėlės? (Faktas)

J.J.: Man labai patinka „Durex“... Bet toje reklamoje labai seniai filmavausi. Pastebėjau, kad draugai man sako „gazuotas gazuotas“...

– Justinai, kiek turi skrybėlių ir kepurių? Ką po jomis slepi? (Kandis)

J.J.: (Juokiasi.) Slepiu savo plikę. Juokauju. Savo vokišką šukuoseną. Skrybėlių turiu dvi, viena yra  mano senelio. Ir dar vieną kaubojišką. Iš viso tris.

– Justai, ar buvo saldus bučinys su tuo juokingu vyruku Justinu Jankevičiumi? (Aš)

J.J.: Neatsimenu. (Juokiasi.) Tai buvo MTV gimtadienyje... Tikrai neatsimenu, koks jis buvo...

– Kuo esate geresni už Rytį Ciciną? (Gabrė)

R.B.: Nekonkuruojame su juo.

J.J.: Entuziazmu ir jaunyste, kurio jis nebeturi. Bet jis užtat turi vaiką... Daugiau niekuo.

– Ar turite mėgstamų atlikėjų lietuvių tarpe ir kaip vertinate dabartinę šalies muzikos rinką? (Sandra)

Mes lėksim abu studijuoti. Grupė persikels į kitą šalį, jokios pauzės nebus. Tai bus vasaros pabaigoje, važiuosime į Londoną, nes ten yra didžiausia muzikos rinka.R.B.: Klausomės naujesnių „InSearch“, „Jingaling“, taip pat „Empti“, „Hiperbolės“, S.Povilaičio, „Anties“...

J.J.: Mane šiek tiek liūdina naujos grupės, tai ką jie daro, o pati rinka – popsas visada pirmoje vietoje, kaip ir seniau.

– Justai, tai ar lėksi į užsienį studijuoti? Ar dar neapsisprendei? (Luka)

J.J.: Taip. Mes lėksime abu studijuoti. Grupė persikels į kitą šalį, jokios kūrybinės pauzės nebus. Tai bus vasaros pabaigoje, važiuosime į Londoną, nes ten yra didžiausia muzikos rinka.

– Kokius savo grupės laimėjimus laikytumėte svarbiausiais? (Joana)

J.J.: Visus iki vieno. „Pravda“, „Opus3“ laimėjimai... Po pastarojo galėjome įsirašyti dainą „Everybody“.

R.B.: Man labiausiai įsiminęs laimėjimas „Eurorock“.

– Ar turit laiko ir noro kurti naujus „gabalus“? Tikriausiai patiems jau atsibodo tas pačias (nors ir kietas!) dainas groti? Šiaip ar taip, RESPECT! (Valda)

J.J.: Galbūt kartais pabosta. Yra laiko kurti, noro – visą laiką. Šiame albume įamžinome savo kūrybą ir dabar prasidės naujas etapas, naujas skyrius.

R.B.: Kūrybinis procesas vyksta visą laiką.

– Kaip švęsite trečią grupės gimtadienį? (Laura)

J.J.: Tikrai, švęsti galėsime! Arba koncertu, arba daugiadienėmis išgertuvėmis, arba surengsime pikniką. Gimtadienio reikėtų laukti liepos viduryje arba pabaigoje. Oficiali data, kada buvo pirmas mūsų koncertas, yra liepos 28 diena, bet visos repeticijos prasidėjo daug anksčiau.

– Ar jūsų širdys jau užimtos? Gal jau bręstate kokiems svarbiems gyvenimo žingsniams? (Simona)

R.B.: Vestuvėms...

J.J.: Piršlybos dar tikrai ne pakeliui, o kol kas turiu draugę, su kuria esu pakankamai laiko, bet dar nenoriu santuokos. Dar jauni esame, viskas priešaky.

R.B.: Aš irgi esu labai rimtas ir užimtas.

Konferencija baigta

VIDEO: 15min.lt konferencijoje ''Freaks on Floor''
VIDEO: 15min konferencija / „Freaks on Floor daina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius