-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02

1 km trispalvę Palangoje ties šauliai ir skautai, bet vietos užteks visiems norintiems

Ilgiausia 1 km Lietuvos trispalvė liepos 6 d. užklos visą J. Basanavičiaus gatvę ir Palangos tiltą. „Tautiška giesmė aplink pasaulį 2015“ renginio Palangoje organizatoriai atskleidžia, kad simbolinę vienybės vėliavą kurorto gatvėmis pirmadienio pavakarę pradės nešti per 100 Lietuvos skautijos ir Lietuvos šaulių sąjungos narių, o iškilmingą eiseną lydės pučiamųjų orkestras. Organizatoriai įsitikinę, kad vietos prie 1 km trispalvės pakaks visiems norintiems jungtis bendrai „Tautiškai giesmei“ 21 val.
Lietuvos vėliava
Lietuvos vėliava / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Simboliška, jog iškilminga vienybės vėliava bus išskleista vieno iš trispalvės autorių, Jono Basanavičiaus, vardu pavadintoje gatvėje. Trispalvė bus palydėta iki pat Palangos tilto pabaigos, kad kaip banga toliau vilnytų per Baltijos jūrą ir kartu su „Tautiškos giesmės“ garso banga apjuostų pasaulį“, – renginio užmanymą pasakojo režisierius Dalius Abaris.

Šventinėje eisenoje dalyvaus ir vėliavą pradės nešti apie 30 skautų bei virš 100 šaulių. Kartu giedoti „Tautišką giesmę“ jie kviečia savo gimines, draugus, kaimų ir miestų bendruomenes.

Prisijungti prie rekordinės trispalvės skleidimo galės visi Palangos miesto gyventojai ir svečiai. Planuojama starto vieta – J.Basanavičiaus gatvės pradžia apie 19 val. Nuo 19.30 val. prasidėjęs trispalvės skleidimas truks iki pat 21 val., kai visa Lietuva giedos „Tautišką giesmę“.

„Vienybės vėliava – tai juosta, kurios išskleidimui reikia bent 400 Lietuvą mylinčių žmonių rankų. Todėl kviečiu visus, kurie savaitgalį leis pajūryje, jungtis prie šios iškilmingos eisenos ir savo pilietiškumą išreikšti ne tik „Tautiškos giesmės“ giedojimu, bet ir nešant trispalvę,“ – kvietė Vienybės vėliavos idėjos autorius režisierius Erikas Druskinas.

Kol bus skleidžiama vėliava, originalioje arkos formos scenoje ant Palangos tilto koncertuos A. Kaušpėdas, Stasys Povilaitis, grupės „Čilinam“, ŽAS, Neda, Edgaras Lubys ir kiti atlikėjai. Renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

„Labai laukiu rekordinio renginio, kuriame dalyvausiu. Nuo mažų dienų lietuviška trispalvė ir himnas man sukelia pasididžiavimą savo šalimi. Ką kitą, jei ne tikrą lietuvišką brolybę jauti, kai žinai, kad tuos pačius tavo tariamus himno žodžius šiuo metu gieda net ir tolimiausiuose pasaulio kampeliuose gyvenantys lietuviai“, – sakė Eglė Šidlauskaitė, Lietuvos skautijos komunikacijos koordinatorė.

Šaulys Andrius Bautronis džiaugėsi, kad tokia akcija įgavo didelę reikšmę ir kasmet visam pasauliui įrodo, jog lietuviai – vieninga bei laiminga tauta, kuri nepamiršta pagerbti didžiausius valstybinius simbolius – vėliavą ir himną.

Pirmą kartą vieningai giedamas mūsų šalies himnas pasaulį apskriejo 2009-aisiais, švenčiant Lietuvos vardo tūkstantmetį. Jachtos „Ambersail“ misijos „Tūkstantmečio odisėja“ buriuotojams pakvietus, pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“. Prieš septynerius metus pradėtas vieningas himno giedojimas iš mažo gesto išaugo į vieną didžiausių šiandien lietuvius visame pasaulyje vienijančių įvykių ir tapo gyva ir ryškia mūsų tautos tradicija švęsti Valstybės dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius