Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 11 11

A.Burba jau matuojasi L.Karaliaus kėdę (papildyta 18.08 val.)

Parlamentarui Linui Karaliui ketvirtadienį netekus Seimo nario mandato, jo kėdę jau matuojasi aplinkos ministro patarėjas Andrius Burba. Jis Seimo nariu turėtų tapti per dvi savaites.
Andrius Burba.
Andrius Burba. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Per Seimo rinkimus prieš dvejus metus Tautos prisikėlimo partijos (TPP) sąraše A.Burba liko iškart po L.Karaliaus. Šiam per apkaltą netekus mandato, jis atiteks A.Burbai.

A.Burba naujienų portalui 15min.lt ketvirtadienį patvirtino, jog nusprendė tapti Seimo nariu. Jis ketina prisijungti prie Jungtinės frakcijos, kuriai priklauso TPP.

„Šiuo sąrašu ėjau į rinkimus, todėl ir dirbsiu su šia frakcija“, – sakė A.Burba.

Būsimasis parlamentaras per dvi savaites turės atsisakyti kitų užimamų pareigų – aplinkos ministro patarėjo bei Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nario.

„Tam yra numatytos dvi savaitės. Žiūrėsiu, kaip seksis su darbais, nes norisi pabaigti pradėtus darbus, o ir procedūros užima tam tikrą laiką. Nes ir iš VRK negalima tiesiog išeiti, reikia ir Seimo sprendimo, reikia įtraukti šį klausimą į Seimo darbotvarkę. Tai gali užtrukti. Bet dviejų savaičių turėtų užtekti“, – kalbėjo jis.

Papildyta 18.08 val.: Parlamentaro pažymėjimą L.Karaliui paliks

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas pabrėžė, jog A.Burba Seimo nariu taps tik po priesaikos. O Seime prisiekti jis negalės, kol neatsisakys užimamų pareigų kitose įstaigose. „Šiam darbui įstatymai duoda daugiausia dvi savaites“, – 15min.lt teigė Z.Vaigauskas.

Be to, VRK dar turės priimti nutarimą, kuriuo konstatuos, kad Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino vieną savo narį. „Manau, kad čia jau yra aišku, kad L.Karalius nebe Seimo narys, o visa kita – tik formalumai“, – teigė VRK pirmininkas. Pasak jo, „minutės tikslumu“ sunku nusakyti, kada L.Karalius oficialiai neteks parlamentaro mandato. „Bet nuo to niekas nesikeičia“, – pastebėjo Z.Vaigauskas.

Jo teigimu, VRK tikriausiai paliks L.Karaliui parlamentaro pažymėjimą prisiminimui. Jis bus pripažintas negaliojančiu ir išbrauktas iš elektroninės sistemos. „Mes paprastai paliekame pažymėjimą atminimui, bet čia jau kaip komisija nuspręs. Aš, manau, siūlysiu palikti. Šiaip niekada iš Seimo nario, kuris atsistatydina ar kadenciją baigia, pažymėjimo neatimame. Nežinau, kaip su L.Karaliumi darysime. O gal ir pats L.Karalius norės atiduoti“, – sakė Z.Vaigauskas.

Seimas ketvirtadienį po apkaltos iš pareigų pašalino L.Karalių, bet neatėmė mandato iš Aleksandro Sacharuko. Abu šiuos Krikščionių partijos frakcijos narius Konstitucinis Teismas spalio pabaigoje pripažino šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius