-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

A.Juozaičio, N.Puteikio ir S.Gorodeckio partijos į rinkimus eis kartu: tikisi 7 ar 15 mandatų

Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas Sakalas Gorodeckis, Centro partijos „Gerovės Lietuva" pirmininkas Naglis Puteikis ir Kartų solidarumo sąjungos-Santalkos Lietuvai lyderis Arvydas Juozaitis vienija jėgas ir į artėjančius Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje ketina eiti kartu.
Sakalas Gorodeckis, Arvydas Juozaitis, Naglis Puteikis
Sakalas Gorodeckis, Arvydas Juozaitis, Naglis Puteikis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rinkimuose partijos žada bendradarbiauti su „Lietuvos sąrašu“ bei „Jaunąja Lietuva“.

Nors A.Juozaitis nurodė, jog partijos „visiškai neturi pinigų“, bet vienijamasi esą ne dėl jų, o dėl bendrų vertybių.

„Jeigu šių vertybių nebūtų, ko gero, jokios derybos yra neįmanomos – bent jau jų sėkmė. [...] Esam atviri visoms politinėms jėgoms jungtis prie mūsų išlaikant tas pačias vertybes: tautiškumo, pagarbos socialinės ir tautinės valstybės, laikantis euroatlantinių vertybių, kurios būtų tos raudonosios linijos, kas galėtų būti tikrąja, vieninga alternatyva Lietuvai šiame politiniame lauke“, – antradienį spaudos konferencijoje Seime kalbėjo S.Gorodeckis.

A.Juozaitis savo pasisakyme siūlė palaipsniui mažinti PVM maisto prekėms, įsteigti Seimo kontrolės mechanizmą, stiprinti regioninę politiką, o Seimo narius rinkti tik dviem kadencijoms.

„Po dviejų kadencijų pailsėk, nes tie amžinai Seime sėdintys grybai jau apkerpėję. Jau šitas mūsų draugas – Naglis – ilgai, ne vieną kadenciją yra, bet jis ir sau prisitaiko, jam irgi tas pats galioja“, – teigė A.Juozaitis, kurio pasisakymą cituoja BNS.

Jis taip pat pridūrė, kad vienas iš dalykų, kurį reiktų sutvarkyti – pensijų indeksavimas, kalbėjo apie būtinybę įkurti valstybinį banką.

Sąrašą į rinkimus, pasak N.Puteikio, ves A.Juozaitis, rinkimuose tikimasi iškovoti bent septynis frakcijai suburti reikalingus mandatus.

„Pirma vieta numatyta Arvydui Juozaičiui. Dėl kitų vietų partneriai tarsis. Tikimės, kad mums pavyks suformuoti frakciją, kuri gintų viešą interesą po rinkimų“, – teigė N.Puteikis.

A.Juozaitis visgi sakė turintis „drąsią viltį“ dėl 30 mandatų, bet šį teiginį patikslino.

„Duok Dieve, 15 mandatų. 20 būtų jau geras laimėjimas“, – kalbėjo jis.

Su kuo politikai tikrai neitų į koaliciją?

„Tikrai neisim su tomis politinėmis jėgomis, kurios išpažįsta neoliberalizmą, kuris po paskutinių įvykių tapo – pasidarė labai aišku – komunistinio gaivalo dalis. [...] Ir tikrai neisim su tom partijom, kurios pasisako prieš lietuvybės stiprinimo klausimus“, – paaiškino S.Gorodeckis.

Matyt, turėdamas omeny Vilniuje vykusias eitynes prieš rasinę diskrimnaciją ir jų metu iš pagarbos priklaupusius eitynių dalyvius, A.Juozaitis pridūrė, jog partijos neis į koaliciją su tais, „kurie klupdo žmones, vaikus gatvėje“.

VIDEO: 2020-06-16 Spaudos konf. „Dėl trijų partijų jungimosi į bendrą sąrašą 2020 m. Seimo rinkimuose“

„Žinot, apie ką kalba. Apie šitą marą, kuris dabar nori sugriauti Ameriką. Mes esam D.Trumpo pusėj. Tai yra, Lietuva – pirmiausia“, – teigė A.Juozaitis.

Seimo rinkimai numatomi spalį. Trijų partijų koalicijai, norinčiai dirbti Seime, reikia peržengti 7 proc. ribą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius