Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 08

Premjero rezidencija tvarkyta neteisėtai

Viešųjų pirkimų tarnyba konstatavo, kad būsimas premjero namas Turniškėse rekonstruojamas pažeidžiant įstatymus, skelbia dienraštis „Lietuvos žinios“.
Vyriausybės vadovo rezidencijoje Turniškėse darbuojasi statybininkai
Vyriausybės vadovo rezidencijoje Turniškėse darbuojasi statybininkai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės Turniškių mikrorajone ketverius metus vykstanti premjero rezidencijos rekonstrukcija, kuriai jau išleista beveik penki milijonai litų, yra neteisėta. Pagal Civilinį kodeksą pastato atnaujinimo darbų pirkimo sandoris – niekinis ir negaliojantis, todėl perkančioji organizacija turėtų šią sutartį nutraukti. Tokias išvadas padarė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), išanalizavusi Ministro pirmininko tarnybos (MPT) pateiktą medžiagą apie rezidencijos rekonstrukcijos darbų pirkimo konkursą. MPT teisininkai aiškinasi, kokių pasekmių gali turėti toks sutarties nutraukimas, skelbia dienraštis „Lietuvos žinios“.

VPT konstatavo, kad darbų pirkimo sutartis pasirašyta ir jos pakeitimai padaryti pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas bei skaidrumo principą. Pirkimo sąlygose nustatytų kvalifikacinių reikalavimų pažeidimai galėjo turėti įtakos tam, kad konkursui buvo pateikti tik du siūlymai. Tai atsiliepė pirkimo rezultatams. VPT neturi duomenų, liudijančių, kad pirkėjas būtų nagrinėjęs ir kitų dalyvių pateiktus įkainius.

Rezidencijos statybos planai parengti 2006-aisiais, tuo metu pasirašytos ir darbų sutartys. Socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino laikais (2007–2008 m.) darbų atlikta už 3,5 mln. litų. 2009-ųjų pabaigoje priėmus sprendimą baigti rezidencijos statybas, darbų kainos buvo peržiūrėtos ir sumažintos 220 tūkst. litų.

Nuo 2006-ųjų premjero rezidencijai rekonstruoti iš valstybės biudžeto jau skirta 4,756 mln. litų.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis teigė, kad  jei reikės, sutartis bus nutraukta, tačiau pirmiausia ketinama sulaukti teisininkų išaiškinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius