Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 27

A.Valinsko pasisakymai apie D.Grybauskaitę bus svarstomi Seime (atnaujinta 12.21 val.)

Antradienį vykusiame Seimo valdybos posėdyje svarstytas klausimas dėl Seimo nario Arūno Valinsko kalbų. A.Valinsko pasisakymai apie prezidentę Dalią Grybauskaitę bus svarstomi Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.
Spaudos konferencija
A.Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendru sutarimu parlamento vadovybė nutarė kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų ištirta, ar Seimo nario A.Valinsko kalbos  per visuomenės informavimo priemones pastarosiomis dienomis nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio nuostatų.

A.Valinskas pasipiktinimą sukėlė reaguodamas į tai, kad prezidentė nepalaiko jo kaip pretendento į kultūros ministrus kandidatūros. „Aš galiu pasakyti tiesiai šviesiai ir galite net cituoti: mums reikalinga ne įžeistos bobos pozicija, ne įžeistos bobos nuomonė, o oficiali valstybės vadovės pozicija, argumentuota“, – pareiškė TPP pirmininkas.

Seimo narys konservatorius Evaldas Jurkevičius sekmadienį pranešė kreipęsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl A.Valinsko „viešos reakcijos į prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonę dėl kandidato į kultūros ministrus kompetencijos ir reputacijos“. „Net per buvusio prezidento Rolando Pakso apkaltą niekas iš politikų neleido sau šitaip įžeidinėti prezidento, kaip tai padarė A.Valinskas, reaguodamas į prezidentės D.Grybauskaitės nuomonę dėl pastarojo politiko galimybės tapti kultūros ministru“, – teigė E.Jurkevičius.

Pirmadienį Vytenis Andriukaitis parengė Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo parlamentas atsiprašytų prezidentės D.Grybauskaitės už A.Valinsko įžeidžiamus žodžius.

 Atnaujinta 12.21 val. Tautos prisikėlimo partija išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, kad A.Valinskas pats raštu kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką A. Salamakiną su prašymu apsvarstyti ir įvertinti jo pasisakymus D.Grybauskaitės adresu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius