-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

A.Venckus: specialistas rado smurto žymių

Ketvirtadienį D.Kedžio artimieji teigė atsisakę galimybės atlikti pakartotinę D.Kedžio kūno ekspertizę ir nusprendę nekviesti ekspertų iš Lenkijos. Nes taip pageidavo D.Kedžio tėvai.
Advokatas Aidas Venckus
A.Venckus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vis dėlto ketvirtadienį jie buvo pasikvietę medicinos specialistą. Jis D.Kedžio palaikus apžiūrėjo tik vizualiai.

Penktadienį atvykęs į ritualinių paslaugų namus Garliavoje D.Kedžio sesers Neringos vyras advokatas Aidas Venckus prasitarė, kad artimųjų pasikviestas specialistas ant D.Kedžio kūno rado smurto žymių.

„Mes buvome atsivežę specialistą, kuris apžiūrėjo kūną. Jis savo nuomonę išsakė. Jis pasakė tai, kas yra akivaizdžiai matyti – kad ant veido yra smurto žymių“, – sakė A.Venckus.

Tuo tarpu prokuratūra nustatė, kad D.Kedys mirė užspringęs savo skrandžio turiniu. Jo kraujyje buvo rasta 3,7 promilės alkoholio. Artimieji tokia versija netiki ir sako pralaimėję karą.

Velionio kūną apžiūrėjo Kauno klinikų medikas (atnaujinta 11.10 val.)

A.Venckus penktadienį nesutiko įvardyti minėto specialisto, kuris apžiūrėjo D.Kedžio kūną. „Aš negaliu jo įvardyti, nes jis yra privatus asmuo“, – patikino advokatas ir užsiminė, jog specialistas yra iš Kauno.

15min.lt žiniomis, D.Kedžio kūną ketvirtadienį apžiūrėjo Kauno medicinos universiteto klinikose dirbantis medikas.

D.Kedžio svainis tvirtino, jog minėtas specialistas oficialių išvadų nepateiks. Anot jo, tokiu atveju reikėtų atlikti pakartotinę palaikų ekspertizę.

„Reikia daryti visų organų tyrimą. Lietuvoje atlikti to nėra kam, nes turi būti ir klinika, ir sąlygos. Yra vienintelė įstaiga – Teismo medicinos institutas, kuris tai atliko. Pakartotinę ekspertizę gali daryti tik tas pats Teismo medicinos institutas, – kalbėjo A.Venckus. – Dėl užsienio specialistų sudėtinga situacija. Kalbėjome su specialistais Lenkijoje, tiksliau – su Varšuvos teismo medicinos ekspertais. Situacija yra tokia, kad pirmiausia Lietuvoje turėtų būti atlikta pakartotinė ekspertizė, ją vėlgi turėtų daryti tas pats Teismo medicinos institutas, tuomet Generalinė prokuratūra turėtų kreiptis su prašymu į užsienio ekspertus ir tik tada jie galėtų imtis to darbo.“

Galiausiai paklaustas, ar sutinka su Teismo medicinos instituto ekspertų oficialiai pateikta išvada, D.Kedžio sesers vyras pareiškė: „Aš negaliu pasakyti, ar aš sutinku, ar nesutinku. Aš turiu savo nuomonę. Tėvai priėmė sprendimą laidoti. Ta pakartotinė ekspertizė yra sąlyginai mažai informatyvi, kadangi kūnas jau yra tirtas. Kiek teko kalbėti su keliais specialistais, jie tikino, jog patys pakartotinės ekspertizės nedarytų.“

Taip pat skaitykite:

Kodėl D.Kedžio kūno netyrė ekspertai iš Lenkijos 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius