-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

A.Kubilius: tikiuosi, kad K.Rupulevičiaus nedelsiant neliks valstybės tarnyboje

Valdančiųjų konservatorių pirmininkas premjeras Andrius Kubilius teigia esąs šokiruotas aplinkybių, kuriomis tėvystės atostogų pasiprašė aplinkos ministro patarėjas Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius.
Visureigis išgabenamas iš autoserviso
Visureigis išgabenamas iš autoserviso. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybės vadovas ragina K.Rupulevičių nedelsiant pasitraukti iš valstybės tarnybos.

„Elementarus padorumas yra tai, ko tikiesi iš bet kurio žmogaus: ne tik politiko, patarėjo ar valstybės tarnautojo. Tai, kokiomis aplinkybėmis K.Rupulevičius pasiprašė vaiko priežiūros atostogų, mane šokiruoja. To negalima įvertinti kitaip, kaip nepadoraus ir negarbingo elgesio bei piktnaudžiavimo įstatymo raide. Gal tai ir teisėta, bet tikrai negarbinga. Tikiuosi, kad jau šiandien ar rytoj jo neliks valstybės tarnyboje – savo noru ar ministro sprendimu. Būtų gerai, kad ir tėvystės atostogų bei išmokų sistema nebūtų kompromituojama tokiomis situacijomis“, – BNS penktadienį teigė A.Kubilius.

Premjeras sakė neįsivaizduojantis, kaip K.Rupulevičius galėtų „ramiai žiūrėti žmonėms į akis“.

„Priešingu atveju neįsivaizduoju, kaip jis galėtų toliau ramiai gyventi ir ramiai žiūrėti žmonėms į akis. Juk, be Darbo kodekso, yra moralės bei garbės kodeksas, asmeninė reputacija. Negi žmogus neturi jokio garbės supratimo?“ – kalbėjo A.Kubilius.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas tebesiaiškina, ar gali atleisti tėvystės atostogų suskubusį išeiti savo patarėją K.Rupulevičių. G.Kazlauskas su klausimu, ar gali atleisti K.Rupulevičių, yra kreipęsis į Teisingumo ministeriją ir Valstybės tarnybos departamentą.

Neįsivaizduoju, kaip jis galėtų toliau ramiai gyventi ir ramiai žiūrėti žmonėms į akis. Juk, be Darbo kodekso, yra moralės bei garbės kodeksas, asmeninė reputacija. Negi žmogus nebeturi jokio garbės supratimo?

Jis tvirtino turėjęs patenkinti K.Rupulevičiaus prašymą išleisti tėvystės atostogų, nes to reikalauja įstatymas, o anksčiau atleisti nesuskubęs, nes, jo žodžiais, patarėją kompromituojanti informacija buvo tik pasirodžiusi žiniasklaidoje, nepatvirtinta oficialiai.

Kalbėdamas apie patarėjo norą išeiti vaiko priežiūros atostogų ministras pripažino, kad taip jis „rado būdą, kaip išsisukti iš padėties, kai gali netekti darbo“.

Aplinkos ministras yra sakęs, jog patarėju dirbantis K.Rupulevičius yra praradęs asmeninį pasitikėjimą.

G.Kazlauskas anksčiau pasiūlė patarėjui atsistatydinti iš pareigų, bet šis pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų.

Ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad trečiadienį gautas K.Rupulevičiaus prašymas išleisti vaiko priežiūros atostogų nuo 2009 m. rugsėjo 23 d. iki 2010 m. rugpjūčio 10 d., t. y. kol vaikui sueis 2 metai.

„Kreipėmės į Valstybės tarnybos departamentą ir jis mums atsakė, kad darbdavio pareiga yra patenkinti tokį prašymą“, – BNS sakė T.Beržinskas.

K.Rupulevičius ir jo žmona Seimo narė A.Baukutė augina sūnų Rapolą, gimusį pernai rugpjūtį. Antradienį K.Rupulevičius atsistatydino iš Teisėjų etikos ir drausmės komisijos.

Įtariama, kad ministro patarėjas Seimo narės A.Baukutės vyras galėjo vairuoti automobilį, kuris praėjusią savaitę Vilniuje dienos metu sankryžoje trenkėsi į šviesoforą, jį nuvertė ir iš įvykio vietos pasišalino.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, kuris numato atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą apsvaigus nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Pasak prokurorų, taip nuspręsta atsižvelgus į publikacijas spaudoje, kad K.Rupulevičius vairavo per savo 49-ąjį gimtadienį.

A.Baukutės vyras pirmadienį atsisakė pareigūnams duoti parodymus.

Vėliau paaiškėjo, kad Seimo narės nuomojamas ir jos vyro galimai vairuotas automobilis „Toyota“ slėptas ir remontuotas vienose sostinės automobilių remonto dirbtuvėse, tuo metu tyrėjai buvo klaidinami, esą automobilis ne sostinėje, o Klaipėdoje.

Prokurorai šiuo metu aiškinasi, ar gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius