-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 10

Aleksoto šlaite gims naujas „šviesos paveikslas“ (nuotraukos)

Kauno Valdorfo mokyklos bendruomenė kasmet lapkričio 11-ąją rengia akciją, skirtą Šv.Martyno dienai. Aleksoto apžvalgos aikštelėje mokyklos auklėtiniai, jų tėvai ir mokytojai vienam vakarui „nupiešia“ išskirtinį šviesos paveikslą. Šiais metais ant kalno šlaito planuojama įžiebti Kauno Valdorfo mokyklos simbolį – augalą, simbolizuojantį žmogaus augimą.
Ankstesniais metais Kauno Valdorfo mokyklos bendruomenė buvo sukūrusi įvairius šviesos paveikslus.
Ankstesniais metais Kauno Valdorfo mokyklos bendruomenė buvo sukūrusi įvairius šviesos paveikslus. / Mokyklos nuotr.

„Lapkričio 11-ąją šv. Martynas užrakina Žemę žiemos miegui, todėl Kauno Valdorfo mokyklos mokiniai jau penktus metus iš eilės šį rudenišką tamsų vakarą dovanoja Kauno miestui šviesos paveikslą ant Aleksoto kalno šlaito“, – sakė akcijos rengėjai.

Nešini savo rankomis pagamintais žibintais vaikai nuo Soboro per Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę iki Vytauto bažnyčios neš šviesą ir dovanos ją praeiviams. 19 val. mokyklos bendruomenė susirinks į koncertą Vytauto bažnyčioje. Iki to laiko vyresniųjų klasių moksleiviai – šeštokai, septintokai ir aštuntokai bei keli suaugusieji ant Aleksoto kalno šlaito beveik iš 1000 žvakučių išdėlios mokyklos simbolį – augalą. Ankstesniais metais „valdorfiečiai“ buvo „nupiešę“ šviečiantį drugelį, angelą, snaigę bei šv. Jurgį.

Pasak už šviesos paveikslo sukūrimą atsakingo Tado Žebrausko, šiemet apsispręsti, kas bus išdėliojama iš žvakių, nebuvo sunku.

„Norėjome pabrėžti, kad Kauno Valdorfo mokykla tapo savarankiška ugdymo įstaiga, o ne kitos mokyklos, kaip buvo iki šiol, dalis. Mūsų bendruomenės simbolį, kurį galima pamatyti ir užėjus į mokyklos interneto svetainę, sukūrė moksleiviai ir jų mokytoja. Jis abstraktus, todėl vieniems atrodo, kaip paprastas augalas, kitiems – kaip simbolis, vaizduojantis augimą“, – pasakojo mokyklos atstovas.

Jis vylėsi, jog akcijai nesutrukdys sinoptikų prognozuojamas lietus: „Šie metai tikriausiai bus patys šlapiausi. Tačiau svarbiausia, kad nelytų. Priešingu atveju nežinau, ką reikės daryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius