-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 12

Andrius Kubilius: interpeliacijos nėra geriausias problemų sprendimo būdas

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimas neatleisti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio nepadės koalicijos ir Vyriausybės darbui. Vyriausybės vadovas neatskleidžia, ar konservatoriai inicijuos interpeliaciją postą išsaugojusiam ministrui. „Norėčiau pastebėti, kad interpeliacijos koalicijos viduje nėra pats geriausias problemų sprendimo būdas“, – pabrėžė ministras pirmininkas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

„Su prezidente būdavo nesutarimų ir anksčiau, bet pagrindiniais klausimais sutardavome. Toks sprendimas nepadės koalicijos ir Vyriausybės darbui, bet mes matome atsakomybę rinkėjams už tuos esminius tikslus, kuriuos iškėlėme. Rinkėjams ir atsiskaitysime“, – pirmadienį po pietų žurnalistams sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar iki rinkimų įmanomas Vyriausybės darbas su R.Palaičiu, premjeras aiškino, kad ši Vyriausybė jau yra įpratusi dirbti nelengvomis sąlygomis.

Jo teigimu, susidariusią padėtį svarstys Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų vadovybė.

A.Kubilius sakė, kad prezidentė jo siūlymą atleisti R.Palaitį vertina tik kaip koalicijos apsistumdymą, susijusį su artėjančiais rinkimais. „Noriu pasakyti, kad su tokiu požiūriu negaliu sutikti, šiuo klausimu mūsų požiūriai su prezidente skiriasi. Yra buvę ir kitų atvejų, kad požiūriai į vieną ar kitą klausimą skirdavosi. Siūlydamas atleisti ministrą nesiekiau partinių ambicijų patenkinimo. Siekiau, kad mūsų visuomenėje teisingumo jausmo būtų daugiau. Atsakingai įvertinau ministro padarytą klaidą nemotyvuotai ir skubotai atleidžiant du aukštus profesionalus iš pareigų. Tokia klaida labai pažeidė visuomenės teisingumo jausmą ir sudarė vaizdą, kad gerai dirbantys profesionalai už gerą darbą gali būti atleisti iš pareigų“, – kalbėjo A.Kubilius.

Konservatorių vadovas vylėsi, kad susiklosčiusią padėtį gerai apgalvos ir patys liberalcentristai bei R.Palaitis. "Nemanau, kad jie negirdi visuomenės poreikio ir jos balso", – pridūrė jis. 

A.Kubilius pakartojo sieksiantis, kad iš pareigų atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas būtų sugrąžinti į tarnybą. Anot jo, bus siekiama pertvarkyti sistemą, kad pareigūnai nebijotų, jog, jo žodžiais, už gerą darbą gali būti atleisti.

Pirmalaikių rinkimų idėjos nekomentuoja

„Seimas gali tokį sprendimą priimti“, – lakoniškai Seimo pirmininkės Irenos Degutienės pateiktą siūlymą surengti pirmalaikius rinkimus komentavo konservatorių vadovas.

15min.lt jau skelbė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė neatleisti vidaus reikalų ministro R.Palaičio. Po pirmadienį ryte įvykusių susitikimų su R.Palaičiu ir jį į ministro postą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininku Algiu Čapliku bei premjeru Andriumi Kubiliumi prezidentė nutarė, kad ministro ir koalicijos likimą turi lemti pati koalicija.

„Mano manymu, ši koalicija ir Vyriausybė gali ir turi dirbti iki kadencijos pabaigos. Liko septyni mėnesiai. O ar nori dirbti kartu, turi apsispręsti patys. Jei to nesugeba, ginčą reikia spręsti politinėmis priemonėmis Seime“, – pirmadienį savo sprendimą pristatė D.Grybauskaitė.
Prezidentė pareiškė nepalaikanti nė vienos pusės FNTT skandale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius