Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Andrius Kubilius: rentų signatarams atstatyti neplanuojama

Premjeras Andrius Kubilius sako, jog Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signatarams skirtos rentos – ne pensijos, tad ir jų atstatyti į prieškrizinį lygį neplanuojama.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tuo tarpu tokiems planams pritarta parlamento valdyboje, trečiadienį patvirtino Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Aš noriu priminti, kad signatarų rentos yra susietos su Seimo narių atlyginimais, Seimo narių atlyginimai, kaip ir Vyriausybės ir premjero atlyginimai yra sumažinti ir nesiruošiama jų didinti. Tikrai nematau priežasčių, kodėl reikėtų galvoti, kad turi dėl kažkokių priežasčių didėti rentos“, – trečiadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

„Rentos nėra pensijos, mes kalbame apie senatvės pensijų atstatymą, galbūt kai kas kai ką ne taip suprato, bet planuose mūsų tokių dalykų (rentų atstatymo – BNS) nėra“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Tuo tarpu Seimo kanceliarijos planuojamame biudžete padidintos lėšos rentoms numatytos, ir tokiems planams pritarta valdyboje.

„Mes buvom valdyboje susitikę ir su Signatarų klubu, ir buvo apie tai diskutuota, ir remiantis tuo, kad atstatomos pensijos, renta dažniausiai signatarams ir yra kaip pensija, jei neturi pajamų, valdyba svarstydama šį klausimą, kai kanceliarija pristatė biudžeto projektą, pritarė, kad išties reikėtų atstatyti“, – žurnalistams trečiadienį Seime sakė mininkas.I.Degutienė.

„Tai nėra labai dideli pinigai, palyginti su kitomis pozicijomis“, – pabrėžė parlamento vadovė, pridūrusi, jog dėl rentų atstatymo turi apsispręsti biudžetą Seimui teikianti Vyriausybė.

Parlamento finansininkai apskaičiavo, kad jeigu Seimas nepratęs pensijas, motinystės ir kitas išmokas sumažinusio laikinojo įstatymo galiojimo, nuo kitų metų signatarų rentoms papildomai teks surasti per 640 tūkst. litų.

Pusę Seimo nario algos siekiančias rentas signatarams moka parlamento kanceliarija. Šiemet 20 proc. sumažintoms signatarų rentoms valstybė išleido 2,2 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius