Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 17

Apie D.Grybauskaitės „tulpių pašto draugiją“ prabilusi L.Graužinienė: daug žinau

Vadinamojo „tulpių pašto“ autentiškumą patvirtinusi buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nuo išsamesnių komentarų susilaiko. Ji nenori pasakoti, ką pati susirašinėjo su kadenciją baigusia prezidente Dalia Grybauskaite, kai abi dar ėjo pareigas. Visgi L.Graužinienė patvirtina, kad elektroniniu paštu tulpes@lrpk.lt buvo sprendžiami valstybės klausimai.
Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė
Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

L.Graužinienė savo įraše feisbuke rašė, kad Vasario 16 dienos proga atėjo laikas patvirtinti „tulpių pašto“ autentiškumą.

Buvusi parlamento vadovė atskleidė, kad tuometei prezidentei D.Grybauskaitei į „tulpių paštą“ rašė iš specialiai susirašinėjimui sukurto elektroninio pašto adreso egle@lrs.lt

Loretos Graužinienės įrašas feisbuke
Loretos Graužinienės įrašas feisbuke

Buvo sprendžiami valstybės klausimai

Klausiama, kodėl būtent dabar nusprendė paviešinti tai, kad su šaliai vadovavusia D.Grybauskaite susirašinėjo jos elektroninio pašto adresu tulpes@lrpk.lt, L.Graužinienė sakė, jog tai klausimas, kuris „niekada nebūna laiku“.

„Ar anksčiau, ar vėliau, ar dabar – tai paprastai visada kyla klausimas, kodėl. Iš tiesų tai daugiau komentarų ta tema nebus. Parašiau tą, ką norėjau parašyti, ir tiek“, – 15min teigė ji.

L.Graužinienė neatskleidė susirašinėjimo su prezidente detalių: apie ką, kiek dažnai vyko susirašinėjimas su D.Grybauskaite.

„Aš jau sakiau, kad komentarų ta tema daugiau nebus. Aš tiesiog patvirtinau autentiškumą, kad tikrai toks dalykas vyko valstybėje, kad tai buvo sprendžiami valstybės klausimai, ir daugiau nieko. Tai – patvirtintas faktas. Daugiau komentarų nebus“, – pakartojo 2013–2016 metų Seimo pirmininkė.

Aš tiesiog patvirtinau autentiškumą, kad tikrai toks dalykas vyko valstybėje, kad tai buvo sprendžiami valstybės klausimai, ir daugiau nieko.

Susirašinėjo ir A.Butkevičius

2018 metais spaudoje buvo paviešinti vadinamojo „tulpių pašto“ laiškai – elektroninis prezidentės susirašinėjimas su buvusiu Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Masiuliu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

Politinės korupcijos byloje jis kaltinamas kyšio paėmimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu.

Skelbta, kad D.Grybauskaitė elektroninius laiškus siuntė iš pašto tulpes@lrpk.lt. Juose buvo aptarinėjamos įvairios politinės temos.

Apie tai, kad su pareigas ėjusia prezidente susirašinėjo šiuo elektroninio pašto adresu, yra patvirtinęs ir 2012–2016 metais premjeru buvęs Algirdas Butkevičius.

Jis yra sakęs, kad laiškuose su D.Grybauskaite aptardavo darbinius reikalus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius

L.Graužinienė patvirtino žinanti ir daugiau politikų, kurie su D.Grybauskaite susirašinėjo vadinamuoju „tulpių paštu“.

„Aš daug žinau, bet nereiškia, kad pasakosiu. Kai norėsiu, tada pasakysiu. Jūs žurnalistai, jūs ieškokite“, – kalbėjo ji.

Aš daug žinau, bet nereiškia, kad pasakosiu. Kai norėsiu, tada pasakysiu.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė sakė, kad nekomentuos, ar parlamento vadovas buvo priimtas į vadinamąją „tulpių pašto draugiją“ ir susirašinėjo su prezidentės pareigas ėjusia D.Grybauskaite elektroninio pašto adresu „tulpes@lrpk.lt“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Viktoras Pranckietis

Susikaupė nemažai užrašų

Ar L.Graužinienės užrašuose ir prisiminimuose yra panašių, dar negirdėtų istorijų iš politinio gyvenimo, kai ji jame dalyvavo? Ar galima tikėtis, kad ji jas irgi paviešins?

Buvusi parlamento vadovė aiškino, kad politikoje buvo dvylika metų. Tris metus ji vadovavo Seimui. „Manau, kad tų užrašų susikaupė nemažai“, – komentavo ji.

Manau, kad tų užrašų susikaupė nemažai.

Pasak L.Graužinienės, kol kas anksti kalbėti, ar tie užrašai bus viešinami, ar galbūt suguls į atsiminimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Loreta Graužinienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Loreta Graužinienė

Po nesėkmingai susiklosčiusių 2016 metų Seimo rinkimų L.Graužinienė pasitraukė iš politikos, paliko Darbo partiją.

Ji tikino tikrai nesvarstanti grįžti į politiką. „Neplanuoju dabar, artimiausiu metu dalyvauti jokioje politikoje“, – tvirtino L.Graužinienė.

Ji pasakojo dirbanti auditore. „Dirbu paprastą darbą. Paprastą eilinį darbą, kurį dirba kiekvienas žmogus mūsų valstybėje“, – teigė buvusi Seimo pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius