-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 22 /01 23 10:02

Ar tikrai prezidentas Gitanas Nausėda ruošiasi dalyvauti ūkininkų proteste?

Dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę vykstančiame ūkininkų proteste ar ne? Diskusija apie tai užvirė socialiniame tinkle „Facebook“, bet ši informacija nėra tiksli. Šalies vadovas iš tiesų gavo kvietimą atvykti susitikti su akcijos dalyviais, tačiau dėl kitų darbų to padaryti negalės. Tačiau jo dalyvavimas vis dar minimas protesto renginių programoje.

Programoje vis dar minimas

Apie galimą G.Nausėdos dalyvavimą proteste pirmadienį užsiminė Šilalės tarybos narė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

„Rinkimai katalizuoja keistus procesus, – rašė ji savo paskyroje „Facebook“. – Pavyzdžiui, prezidentas rengiasi dalyvauti ūkininkų proteste. Anksčiau, kiek pamenu, nėra dalyvavęs nei viename mitinge anei proteste.“

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Prezidentas Gitanas Nausėda gavo kvietimą į ūkininkų protestą, bet jame nedalyvaus
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Prezidentas Gitanas Nausėda gavo kvietimą į ūkininkų protestą, bet jame nedalyvaus

Analogiška informacija sekmadienį buvo paskelbta ir Lietuvos žemdirbių protesto akcijos puslapyje šiame socialiniame tinkle.

„Kvietimai išsiųsti: prezidentui Gitanui Nausėdai, ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkui prof. Viktorui Pranckiečiui, žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui, aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, žemės ūkio viceministrui Egidijui Giedraičiui“, – teigiama įraše. Tačiau Vyriausybė antradienį 15min pranešė, kad premjerė nėra gavusi tokio kvietimo. Su protestuotojais trečiadienį susitiks žemės ūkio ministras K.Navickas.

Šalies vadovo, kaip dalyvausiančio, pavardė minima ir čia paskelbtoje akcijos renginių programoje.

Vyks į Raseinius ir Radviliškį

Tačiau prezidentas su protestuojančiais ūkininkais nesusitiks.

G.Nausėdos darbotvarkė šį ketvirtadienį kol kas tuščia, taigi nenumatytas ir oficialus dalyvavimas akcijos renginiuose, nors apie tai iki šiol skelbiama organizatorių pateiktoje programoje.

Šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis portalui 15min patvirtino, kad kvietimas tikrai buvo įteiktas, tačiau jo priimti nepavyks.

„Prezidentas yra gavęs Lietuvos žemės ūkio tarybos kvietimą susitikti su žemdirbiais jų proteste prie Vyriausybės.

Ekrano nuotr. iš president.lt/Prezidento Gitano Nausėdos darbotvarkė sausio 25 d.
Ekrano nuotr. iš president.lt/Prezidento Gitano Nausėdos darbotvarkė sausio 25 d.

Prezidentas informavo ūkininkų atstovus, kad negalės atvykti į susitikimą, – nurodė pašnekovas. – Tomis dienomis šalies vadovas dirbs Radviliškio ir Raseinių rajonuose, kur, be kita ko, susitikimuose su vietos bendruomenėmis aptars ir ūkininkų keliamas problemas.

Prezidentas ne kartą yra pabrėžęs, kad žemės ūkis yra integrali ir svarbi Lietuvos ekonomikos dalis, todėl į ūkininkams kylančias problemas ir iššūkius turi būti tinkamai reaguojama. Dėkodamas už kvietimą, prezidentas linki ūkininkams sėkmės derybose su Vyriausybe.“

15min verdiktas: iš dalies melas. Prezidentas G.Nausėda iš tiesų yra gavęs kvietimą susitikti su protestuojančiais žemdirbiais, tačiau protesto akcijoje nedalyvaus dėl kitų darbų.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius