-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tikrai Viktoras Pranckietis atsidūrė ligoninėje ir dėl to atsisakė dalyvauti ūkininkų proteste?

Atvykti pasisakyti į Vilniuje vykstančius ūkininkų protestus buvo pakviesti kai kurie politikai, įskaitant ir Seimo Kaimo reikalų komiteto vadovą Viktorą Pranckietį. Šis dalyvauti atsisakė dėl medicininių priežasčių. Politiko pasiteisinimas buvo interpretuotas netiksliai ir žiniasklaidoje paskelbta, kad jis paguldytas į ligoninę.
Viktoras Pranckietis/Ūkininkų protestas/15min koliažas
Viktoras Pranckietis/Ūkininkų protestas/15min koliažas

Remdamasi Lietuvos žemės ūkio tarybos darbo grupės nariu Dainiumi Arlausku, naujienų agentūra BNS pranešė, kad V.Pranckietis atsidūrė ligoninėje ir dėl to proteste dalyvauti negalės. Politikas portalui 15min tai paneigė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktoras Pranckietis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Viktoras Pranckietis

Naujienų agentūros pašnekovas informavo, kad trečiadienį pasisakyti pakviesta premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, žemės ūkio viceministras Egidijus Giedraitis, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, aplinkos ministras Simonas Gentvilas, Seimo Kaimo reikalų komiteto vadovas.

Taip pat skaitykite: Ar tikrai prezidentas Gitanas Nausėda ruošiasi dalyvauti ūkininkų proteste?

D.Arlausko žodžiais, „S.Gentvilas organizatoriams atsakė atvyksiantis į renginį, o V.Pranckietis pranešė esantis ligoninėje“.

Portalui 15min susisiekus su pačiu V.Pranckiečiu, jis paneigė, kad buvo paguldytas į ligoninę.

„Aš niekam tokio pranešimo nesiunčiau ir nesakiau, o kitiems žmonėms pasakiau, kad nedalyvausiu – dėl medicininių priežasčių“, – 15min teigė jis.

Lietuvos žemdirbiai tęsia sausio pradžioje pradėtą protesto akciją. Trečiadienį jie susirinko Vilniuje prie Vyriausybės, kur keli tūkstančiai ūkininkų dalyvavo mitinge.

15min verdiktas: trūksta konteksto. V.Pranckietis 15min paneigė, kad atsidūrė ligoninėje ir todėl negali atvykti į ūkininkų protestą. Politiko teigimu, dalyvauti jis negalėjo „dėl medicininių priežasčių“.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius