Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 30

Artūras Paulauskas, atsidūręs Rusijos „juodajame“ sąraše, nenustebo

Rusijos sudarytame sąraše Europos Sąjungos (ES) politikų, kuriems draudžiama atvykti į šią šalį - septyni lietuviai, pranešama Suomijos visuomeninio radijo YLE interneto svetainėje.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt jau rašė, kad paviešintame sąraše, kuriame figūruoja 89 ES politikai, įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „darbietis“ Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina.

Mano veikla yra susijusi su nacionaliniu saugumu. Matyt, jiems nepatinka, kad aš daug rūpinuosi ta tema, – BNS Kėdainiuose sakė parlamentaras.

„Juodajame“ sąraše taip pat įrašyti europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmunas Vaitekūnas bei prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė. A.Paulauskas savo buvimu sąraše nesistebi.

„Mano veikla yra susijusi su nacionaliniu saugumu. Matyt, jiems nepatinka, kad aš daug rūpinuosi ta tema“, – BNS Kėdainiuose sakė parlamentaras.

Į sąrašą įtraukti ir 18 Lenkijos, aštuoni Estijos ir penki Latvijos piliečiai. Jame taip pat yra Danijos, Nyderlandų, Švedijos, Vokietijos, Bulgarijos, Ispanijos, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Suomijos, Rumunijos, Čekijos atstovų.

Paviešintame sąraše yra buvusi Latvijos parlamento vadovė Solvita Aboltina, Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius, buvęs Lenkijos premjeras Jerzy Buzekas, buvusi Latvijos eurokomisarė Sandra Kalnietė, buvęs Latvijos užsienio reikalų ministras Artis Pabrikis, eurokomisaras Stefanas Fule, prancūzų filosofas Bernard-Henri Levy ir kt.

Oficialiai Rusija šio sąrašo nėra paskelbusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius