Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 23 /18:51

Artūras Zuokas nėrė į Nerį: „Radome kunigaikščio Gedimino žirgo pasagą!“

Artūrui Zuokui rūpi viskas, kas yra jo vadovaujamame mieste. Net ir Neries dugne. Panėręs į šaltą upės vandenį meras šiukšlių neištraukė – sakė, kad Neries dugnas labai švarus, o vandenį galima gerti. Tiesa, meras nesusilaikė nepapokštavęs – prisipažino radęs kunigaikščio Gedimino žirgo pasagą, tik jos ištraukti be paveldosaugininkų neišdrįsęs.
Vilniaus meras Artūras Zuokas apžiūrėjo Neries dugną.
Vilniaus meras Artūras Zuokas apžiūrėjo Neries dugną. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienio pavakarę prie Baltojo tilto į Nerį panėrė Vilniaus meras A.Zuokas. Jis nusprendė pats įsitikinti, ar labai šiukšlinas upės vanduo ir dugnas. Vilniaus meras turi naro sertifikatą, vykdamas į poilsines keliones jis ne kartą yra su savim gabenęs ir nardymo įrangą.

Išnėręs meras tvirtino jokių šiukšlių nematęs, nors gal jas tiesiog nunešusi stipri srovė. A.Zuokas nėrė šalia „Baržos“ restorano ant vandens ir išnėrė Neries vingyje už Baltojo tilto. „Labai įdomu, aš pirmą kartą nardžiau upėje. Srovė, atrodo, neša kaip autostradoje, labai greitai. O šiaip dugnas švarus, gražus, labai daug gražių akmenukų. Labai smagu, kad išeini iš darbo ir gali eiti tiesiai nardyti pačiame miesto centre“, – pirmaisiais įspūdžiais vos išlipęs iš vandens dalijosi meras.

VIDEO: A.Zuokas nėrė į Nerį

Anot A.Zuoko, vanduo neturi jokio kvapo, jį praktiškai galima gerti. Ir maudytis esą tikrai galima. „Radome vieną padangą, bet ji jau įaugusi, greičiausiai ten jau žuvims namai“, – kalbėjo meras, nors prisipažino nė vienos žuvies nepamatęs, tačiau teigė neabejojąs, kad žuvies Neryje yra.

Vis dėlto apie vieną lobį, nors ir juokais, A.Zuokas užsiminė: „Buvome radę kunigaikščio Gedimino žirgo pasagą, bet neėmėme, nes be Kultūros paveldo departamento suderinimo nenorėjome. Pasiimsime direktorę, kuri čia šalia sėdi, ir tada.“

A.Zuokas neslėpė mėgstantis nardyti, nors pastaruosius kelerius metus neturėjęs tokios progos.

Anot mero, poilsio vietų šalia Neries tikrai turėtų atsirasti daugiau. Prie Baltojo tilto galvojama apie normalų paplūdimį, o tarp Žaliojo ir Karaliaus Mindaugo tiltų atsiras plaustai su kavinėmis ir kitomis įstaigomis.

Tai buvo projekto Aqualangas.lt dalis, organizatoriai – fotografavimo po vandeniu propaguotojai „Nardymo akademija“ ir „General financing“.

Kodėl politikai nardo?

Primename, kad nardymas – populiarus politikų triukas, siekiant atkreipti dėmesį ne tik į problemas, bet ir į save.

V.Putinas, kuris pats prisipažįsta, kad ieško adrenalino, 2009 metais mažu povandeniniu aparatu panėrė į Sibire esančio Baikalo ežero dugną.

2011 metais jis paskelbė, kad nardydamas Juodojoje jūroje su akvalangu atrado dvi senovines urnas, bet pernai Kremlius pripažino, kad tai buvo surežisuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius