Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleistas Centro poliklinikos vadovas Z.Skvarciany bylinėjasi teisme

Iš darbo atleistas buvęs Centro poliklinikos vadovas Zdislavas Skvarciany teismo prašo grąžinti atgal jį į pareigas ir priteisti jam 2 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.
Zdislavas Skvarciany
Zdislavas Skvarciany / Sauliaus Žiūros ir VGMPS nuotr.
Temos: 1 Teismas

„Kažkas parašo anoniminį skundą ir tuo viskas sprendžiama“, – BNS po teismo posėdžio pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme sakė Z.Skvarciany.

Kaip tvirtino atsakovo byloje dalyvaujančios Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Tomas Moleikaitis, savivaldybė su buvusio poliklinikos vadovo reikalavimais nesutinka. Jis prašo teismo atmesti visus ieškinio reikalavimus, jei jis būtų patenkintas, bent negrąžinti Z.Skvarciany atgal į Centro poliklinikos vadovo postą.

Sprendimą darbo byloje dėl atšaukimo iš pareigų pripažinimo neteisėtu teismas skelbs vasario 26 dieną.

Z.Skvarciany iš darbo buvo atleistas pernai, tokį sprendimą priėmė gydymo įstaigos dalininkė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Komisija apklausė esamus ir buvusius darbuotojus ir pasinaudojo savo dalininko teise, ieškovą iš pareigų atšaukė“, – per posėdį sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas T.Moleikaitis.

Gydymo taryba buvo pateikusi išvadą dėl vadovo darbo metodo.

„Problemų būta ieškovo bendravime su darbuotojais, Gydymo tarybos nariais. (...) 340 parašų buvo, kad pasikeitus vadovui, dingo įtampa, atsirado stabilumas, ramybė“, – sakė savivaldybės atstovas.

Anksčiau skelbta, kad Centro polikliniką per pusmetį paliko 40 darbuotojų, o Z.Skvarciany darbo neteko po Vilniaus savivaldybės sudaryta komisijos išvadų dėl sveikatos sistemos autoriteto žeminimo.

Z.Skvarciany teisme atmetė savivaldybės kaltinimus.

„Pradėjus dirbti nesusipažino su padalinių vadovais – aš buvau aplankęs visus darbuotojus, net tik vadovus, bet ir darbuotojus. Esą padidėjo darbo krūviai, sumažėjo alga – bet gydytojams algos pakilo daugiau nei 39 proc., o slaugytojams – per 25 proc.“ – teisme tikino buvęs poliklinikos vadovas.

„Aš nesakiau mautis kelnes ir išpersiu,“ – gynėsi jis. Bylos duomenimis, buvo gautas toks skundas dėl Z.Skvarciany bendravimo su pavaldiniais.

Pavaldiniai taip pat skundėsi, kad vadovas su jais bendrauja pakeltu tonu, duoda daug raštiškų pavedimų.

Tuo metu Z.Skvarciany teismui aiškino, kad tikrai balso nekėlė.

Jo advokatas Vilius Mačiulaitis teigė, kad jo klientas, kaip vadovas, ėmė dirbti šiek tiek kitaip, stengėsi šalinti trūkumus.

„Natūralu, kad kilo nepasitenkinimas, darbai dėl Valstybinės ligonių kasos, akreditacijų, reikalavo skubos“, – sakė advokatas.

Jis stebėjosi, kad priimant į darbą Z.Skvarciany nebuvo abejonių dėl kompetencijų, bet paskui „patraukė iš pareigų neįtikusį vadovą nesant objektyvių priežasčių“, „nupjovė galvą“.

Advokatas prašė klientui priteisti 2 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą, nes reputacijai buvo smarkiai pakenkta – savivaldybė apie atleidžiamą poliklinikos vadovą išplatino kompromituojančią informaciją, kuri nepagrįsta ir nepatikimą.

„Jis žinomas medikų bendruomenėje, valdymo bendruomenėje, viešas maišymas su purvais daro žalą“, – sakė advokatas V.Mačiulaitis.

Centro poliklinika yra viena didžiausių ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros įstaigų Lietuvoje, joje dirba beveik tūkstantis darbuotojų, dabar jai vadovauja Laima Skrickienė.

Z.Skvarciany anksčiau vadovavo Vilniaus greitajai medicinos pagalbai, jos darbuotojai 2020-aisiais surengė piketą, kaltindami vadovą diskriminavimu.

LRT duomenimis, jis Aukščiausiojo Teismo buvo pripažintas diskriminavusiu savo darbuotojus, kai profesinei sąjungai priklausę greitosios pagalbos medikai gaudavo mažiau atostogų nei tie, kurie profesinei sąjungai nepriklausė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius