Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 12

Atlyginimų negaunantiems ikimokyklinių įstaigų darbuotojams pervestus pinigus nusirašė „Sodra“

Porą mėnesių atlyginimų negaunantiems Šiaulių ikimokyklinių įstaigų darbuotojams iš savivaldybės pervestus pinigus nuskaičiavo „Sodra“.
„Sodra rūpinosi ir tavimi, ir mama. O kai gimei, ji pirmoji atskubėjo tavęs aplankyti“, – tikinama knygelėje.
„Sodra rūpinosi ir tavimi, ir mama. O kai gimei, ji pirmoji atskubėjo tavęs aplankyti“, – tikinama knygelėje. / LŽ nuotr.
Temos: 2 Mokykla Sodra

Daugiau kaip pusė iš dvidešimt devynių Šiauliuose veikiančių lopšelių-darželių pinigų atlyginimams pristigo dar praėjusių metų lapkritį, likusieji atlyginimų darbuotojams nemokėjo už gruodį. Praėjusį penktadienį Šiaulių savivaldybė pradėjo dalimis į ikimokyklinių įstaigų sąskaitas pervedinėti atlyginimams mokėti skirtas lėšas.

Praėjusių metų pabaigoje dėl priskaičiuotų ir nesumokėtų mokesčių „Sodra“ areštavo ikimokyklinių įstaigų sąskaitas bankuose, todėl didžioji dalis savivaldybės pervestų lėšų buvo nuskaičiuota. Todėl atlyginimai darbuotojams ir toliau vėluoja.
 
Drauge nuskaičiuotos ir kai kurių ikimokyklinių įstaigų tarptautinių projektų bei labdara gautos lėšos.

Lopšelio-darželio „Voveraitė“ direktorė Antanina Ilčiukienė teigia, kad už tėvų ir rėmėjų pervestus pinigus ikimokyklinės įstaigos perka higienos prekes, apmoka kanceliarines išlaidas, nes savivaldybės skirtų lėšų neužtenka. Dabar jos vadovaujama įstaiga neteko ir šių pinigų.

„Sodros“ Šiaulių skyriaus vadovas Leonas Strazdauskas teigė, jog pinigai nuskaičiuoti pagal galiojančias tvarkas. Socialinio draudimo fondo valdyba mokėjimo terminus galinti atidėti, tačiau dėl to į ją niekas nesikreipė.

Šiaulių miesto ikimokyklinių įstaigų asociacija šią savaitę išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog pernai pinigų atlyginimams skirta tik dešimčiai mėnesių, šiemet planuojama skirti dar mažiau.

Lopšelio-darželio „Voveraitė“ direktorė A. Ilčiukienė pastebi, kad šiemet atlyginimų pristigs jau nebe dviems, kaip pernai, o trims mėnesiams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius