-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 20

Akcija Austrijos ambasadai siųsti supuvusius kiaušinius ir apjuosti ją tualetiniu popieriumi didelio susidomėjimo nesulaukė

Austrijos ambasada tapo lietuvių, pasipiktinusių tuo, kad ši šalis paleido Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą, taikiniu. Ambasadai siunčiami supuvę kiaušiniai, o kitą savaitę ketinama ją aptverti tualetinio popieriaus ritinėlių siena. Tiesa, originalios akcijos didelio tautiečių susidomėjimo nesulaukia.
Tualetinis popierius
Austrijos ambasadą ketinama aptverti tualetinio popieriaus ritinėlių siena. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Žinomas fotomenininkas Saulius Paukštys 15min.lt sakė jau išsiuntęs Austrijos ambasadai dešimt paketų su supuvusiais kiaušiniais. Ir nors akcija, jo teigimu, didelio susidomėjimo nesulaukė, nutraukti jos neketinama. Populiariame socialiniame tinkle S.Paukštys siūlo už simbolinį vieno lito mokestį nusipirkti supuvusį kiaušinį, kuris bus išsiųstas ambasadai.

Lietuviai bijo?

„Susidomėjimas elektroninėje erdvėje yra, tačiau gana menkas. Nupirkti 25 kiaušiniai. Toks jau lietuvių būdas – kai reikia realius veiksmus daryti, prasideda visokios baimės. Taip aš sprendžiu iš komentarų internete, kur rašoma, kad gal nereikia tokios akcijos, gal austrai įsižeis, gal dar kažkas atsitiks, gal bus traktuojama kaip chuliganizmas, todėl gal geriau tyliai paverkti“, – kalbėjo S.Paukštys.

Fotomenininkas akciją nutraukti ketina tik tokiu atveju, jeigu Austrija atsiprašys ar imsis kitokių veiksmų, kurie nuramintų emocijas. „Bet jeigu toliau vyks tokie atsirašinėjimai ir atsikalbinėjimai iš Austrijos pusės, tai akcija dar kokią savaitę vyks“, – teigė akcijos iniciatorius.

10 metrų ilgio siena

Kitą antradienį Austrijos ambasadą ketinama atitverti simboline siena, kuri bus pastatyta iš tualetinio popieriaus ritinėlių. Šios akcijos iniciatoriai yra jaunieji liberalcentristai.

Liberalų ir centro sąjungos sekretoriato koordinatorė Rasa Bernadišiūtė teigė, kad planuojama surinkti apie 1000  tualetinio popieriaus ritinėlių, iš kurių ir išaugs siena. Tačiau kol kas surinkta dar nedaug ritinėlių, o pačia akcija daugiausia domisi partijos nariai ir žurnalistai.

„Kokio bus pločio ir aukščio siena, dar nežinome, priklausys nuo to, kiek bus surinkta tualetinio popieriaus. Bet planuojame statyti didelę, aukštesnę negu metro ir apie 10 metrų ilgio sieną“, – sakė R.Bernadišiūtė.

Prie Austrijos ambasados pirmadienį jau surengta protesto akcija ir degintos žvakės bei dėti laidotuvių vainikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius