-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20

B.Bradausko įpėdiniui svyla padai: dėl nelegalių statybų – prokurorų sankcijos

Broniaus Bradausko vietą Seime užimti ketinantis Kaišiadorių socialdemokratas Marius Muižinikas turi problemų su teisėsauga. Kauno apygardos prokuratūra pradėjo viešojo intereso gynimo procedūrą dėl nelegalių statybų politiko šeimos valdose.
Politiko Mariaus Muižiniko žmonos valdomoje teritorijoje specialistai nustatė ne vieną statybų pažeidimą
Politiko Mariaus Muižiniko žmonos valdomoje teritorijoje specialistai nustatė ne vieną statybų pažeidimą / Irmanto Gelūno / 15min, LSDP Kaišiadorių skyriaus nuotr.

Apie M.Muižiniko šeimos valdas 15min rašė vasarį. Tada buvo išaiškinta, jog M.Muižiniko žmonos Mildos valdomame sklype Turloviškių kaime dygstanti prabangi rezidencija statoma prasilenkiant su įstatymais – tokį sprendimą netrukus po publikacijos pasirodymo priėmė statybvietę aplankę Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai.

Pažeidimai dvejopi – tiek statybiniai, tiek aplinkosauginiai. Ir čia papildomų žingsnių imasi prokuratūra – Muižinikams gresia atsakomybė už statybų eigoje padarytą žalą gamtai. Mat Muižinikų tvenkiniai suformuoti be leidimo užtvenkiant upelį.

„Dalyje dėl aplinkosauginių pažeidimų buvo priimtas sprendimas taikyti viešojo interesu gynimo priemones. Buvo pareikalauta iš Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento imtis priemonių: tiek žalai apskaičiuoti, tiek pažeidimams pašalinti“, – 15min teigė Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Marijus Šalčius.

Kaip keitėsi Muižinikų valdos, puikiai parodo Google Earth vaizdai:

Pasak M.Šalčiaus, viešojo intereso gynimo procesas dėl nelegalių statybų pradėtas nebus. Tik ne todėl, kad Muižinikai niekuo nenusidėjo, o dėl to, kad pažeidėjų tramdymo jau ėmėsi statybų inspektoriai.

„Šiandien priimtas nutarimas atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones, kadangi VTPSI jau ėmėsi priemonių ir surašė savavališkos statybos aktus“, – sakė M.Šalčius.

Tarp kitko, tai ne vienintelis su M.Muižiniku susijęs nelegalių statybų atvejis. VTPSI šiurkščius pažeidimus nustatė ir Kaišiadorių politiko vadovaujamoje įmonėje „Žiežmarių gėlės“, kur keturi dideli įmonės šiltnamiai pastatyti neteisėtai, dalis jų – ant valstybinės žemės. „Žiežmarių gėlės“ – garsaus verslininko Rimando Stonio verslas. M.Muižinikas – buvusio dujų magnato giminaitis: jųdviejų žmonos yra seserys.

Su Kaišiadorių vienmandatę apygardą iš B.Bradausko perėmusiu M.Muižiniku ir jo sutuoktine 15min susisiekti nepavyko. Nei žinomas politikas, nei jo žmona į skambučius trečiadienį neatsiliepė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius