-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 17

Bandymas atstatydinti vicemerą Palangai kainuos 70 tūkst. litų

Pernai rudenį įgyvendintas Palangos tarybos valdančiosios daugumos užmojis pakeisti politinius partnerius miesto biudžetui kainuos kone 70 tūkstančių litų.
Palanga
Palanga / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kurorto savivaldybė privalės sumokėti solidžią sumą mero pavaduotojui Edmundui Krasauskui už jo priverstinę pravaikštą nuo 2009 metų lapkričio 12 dienos, rašo „Lietuvos rytas“.

Pernai rudenį valdančioji dauguma socialliberalui vicemerui E.Krasauskui pareiškė nepasitikėjimą ir slaptu balsavimu atstatydino.

Tačiau balsuojant dėl E.Krasausko nuvertimo balsadėžėje buvo rastas balsavimo biuletenio pavyzdys, kuris buvo priskaičiuotas prie sprendimui pritarusių balsų.

Tai buvo lemiamas vienuoliktasis balsas. Jį atmetus E.Krasausko nuvertimo šalininkai nebūtų surinkę reikiamos pusės tarybos balsų.

Nuverstas vicemeras tarybos sprendimą apskundė teismui.

Šiemet gegužės 14 dieną Klaipėdos apygardos administracinis teismas nustatė, kad turi būti balsuojama tik tarybos patvirtintais balsavimo biuleteniais, ir E.Krasauską grąžino į vicemero pareigas.

E.Krasauską dar kartą iš pareigų bus mėginama nuversti šią savaitę.

Palangos politiko priverstinių pravaikštų būtų buvę mažiau, jei šis teismo sprendimas būtų įsiteisėjęs po dviejų savaičių. Tada savivaldybei būtų tekę mokėti apie 42,2 tūkst. litų.

Bet gegužės pabaigoje Palangos meras Vytautas Stalmokas nutarė teismo sprendimą apskųsti apeliacine tvarka, o birželio mėnesį skundą atsiėmė.

Todėl Klaipėdos apygardos administracinio teismo sprendimas įsiteisėjo liepos 27 dieną, o E.Krasauskui iš biudžeto privaloma sumokėti suma padidėjo beveik trečdaliu.

Vicemerui priteista išmoka bus skirta iš savivaldybės atlyginimų fondo.

E.Krasauskas teismo prašė panaikinti tarybos sprendimą, kuriuo po jo atstatydinimo į vicemero pareigas buvo paskirta „tvarkietė“ Marytė Vačerskienė, tačiau meras tvirtino, kad ji buvo priimta papildomai.

V.Stalmokas aiškino, kad taryba nėra nustačiusi mero pavaduotojų skaičiaus: „Dabar turiu du pavaduotojus, tačiau galiu turėti ir tris ar keturis.“

E.Krasauską dar kartą iš pareigų bus mėginama išversti šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius