-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 05

„Barclays“ atėjimas į Lietuvą – paslapčių voratinklyje

Vieno didžiausių Jungtinės Karalystės bankų "Barclays" žengimą į Lietuvą jau apraizgė įtarimai dėl šios investicijos skaidrumo, išlindo ir galimų interesų konfliktų ausys.
Didžiosios Britanijos „Barclays“ yra vienas iš 15 bankų, kurių turtas viršija metinį savo šalių BVP.
Didžiosios Britanijos „Barclays“ yra vienas iš 15 bankų, kurių turtas viršija metinį savo šalių BVP. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Barclays bankas

Prie „Barclays“ informacinių technologijų paslaugų centro Vilniuje įsteigimo prisidės ir Lietuva. Tačiau išgirdę klausimą, ar Vyriausybėje aptarta, kiek kainuos šis centras ir iš kur bus paimta pinigų, daugelis ministrų gūžčiojo pečiais arba stengėsi išsisukti nuo tiesaus atsakymo, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ūkio ministras Dainius Kreivys ir jo komandos nariai konkretų atsakymą į šį klausimą prilygino valstybės paslapčiai. Po vieno Vyriausybės posėdžio D.Kreivys mestelėjo: „Mes tiek mažai „Barclays“ duodame pinigų, kad jiems net nepatogu apie tai kalbėti“.  Teisingumo ministras Remigijus Šimašius patikino, kad tiksliai žino, kiek pažadėta „Barclays“ įkurtuvėms Vilniuje, tačiau to atskleisti negalįs.

„Ūkio ministras D.Kreivys perspėjo, kad tai – konfidenciali informacija. Nors, tiesą sakant, mane tai stebina. Kodėl tai reikėtų slėpti, klausiau ir premjero A.Kubiliaus, ir Ūkio ministerijos, bet atsakymo nesulaukiau“, – teigė R.Šimašius.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė nežinanti, iš kokių pinigų Lietuva mokės „Barclays“, nes derybas su juo vedė Ūkio ministerija.  Tuo tarpu derybose su britais dalyvavusi užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėja Agnė Baranauskaitė netikėtai paliko jo komandą ir perėjo dirbti į „Barclays“ padalinį Vilniuje.

„Mums žinoma, kad po derybų ji turėjo ryšių su banko atstovais. Mano galva, toks A.Baranauskaitės elgesys labiau jos etikos, o ne atsakomybės klausimas, nes deryboms ji jokios įtakos neturėjo“, – teigė derybose su „Barclays“ dalyvavęs ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

Derybose su „Barclays“ itin aktyvus buvo ir premjero A.Kubiliaus patarėjas Mykolas Majauskas, prieš užimdamas šias pareigas dirbęs šio banko padalinyje Londone. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius