-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 22

Bijai gripo? Klausk gydytojo. Atsakymai Nr. 4

Mielieji, dėkojame už klausimus, kuriuos siuntėte visą mėnesį. Taip pat dėkojame Lietuvos gydytojų sąjungai, padėjusiai greitai gauti profesionalų atsakymus. Gripo epidemija jau baigėsi ir, tikėkimės, greitai nesugrįš. Publikuojame paskutinę klausimų-atsakymų apie gripą porciją.
Bijote kiaulių gripo?
Bijote kiaulių gripo? / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gripas

Naujausios žinios apie gripą (spausk čia)

Paniškai bijau susirgti „kiaulių gripu“. Prieš dvi savaites persirgau gripu, o dabar kamuoja šokinėjanti temperatūra 36,7-37,9 laipsnių, per dieną temperatūra keičiasi 2-3 kartus, atsirado sausas kosulys, kartais viduriavimas. Gydytoja vaistų neskyrė, liepė gerti daug skysčių, jų išgeriu po 3 litrus per dieną. Nuo jų ryte jaučiuosi patinusi, o kraujo tyrimai parodė, kad prolaktino kiekis serume yra 772. Kaip man gydytis? Renata

Reikia kreiptis į savo gydytoją, nes toks prolaktino kiekis galima ir vartojant kontraceptikus, ir dar kitose situacijose. Su gripu čia jau nėra nieko bendro.

Noriu sužinoti kas su manimi vyksta, nes jau keturios savaitės nekrenta temperatūra 37,1-37,3. Buvo daryta plaučių nuotrauka ir nustatytas bronchitas, nors aš nekosėjau ir neslogavau.Taip pat dar buvo nustatę faringitą, bet gydytoja sakė, kad viskas jau praėjo. Kraujo tyrimai geri. Jaučiuosi labai pavargusi, pila prakaitas, norisi miego ir nėra apetito, nors vartoju visokių vitaminų su mineralais. Patarkite, ką daryti. Zina

Organizmas po ligos yra nusilpęs, todėl reikia laiko jam atsistatyti. Jei būklė kelia nerimą – pasirodykite gydytojui. Gali būti daug priežasčių, kurios sukelia tokius pojūčius, todėl reikalinga konsultacija ir išsamūs tyrimai.

Šiuo metu laukiuosi, esu 8 mėnesį nėščia, prieš dvi savaites persirgau, kaip gydytoja sako, infekcine liga. Gripo nemini, o vyras tuo pat metu sirgo kvėpavimo takų infekcine liga. Tuo metu man buvo temperatūra pakilusi iki 38 laipsnių, kamavo gerklės skausmas, sausas kosulys, slogos beveik nebuvo, naudojau priešuždegiminius vaistus „Influcid“ ir nuo kosulio „Stodal“, pastiles nuo gerklės skausmo. Tačiau po pasveikimo praėjus savaitei, vėl pradėjo mausti gerklę, todėl pradėjau naudoti tuos pačius vaistus nuo gerklės skausmo. Kosulys jau praėjęs, išskyros iš nosies tirštos, užgulusios ausys ir skauda galvą. Į nosį šiek tiek purškiu jūros vandenį. Temperatūros neturiu, šeimos gydytoja nusiuntė pas LOR gydytoją dėl sinusito, bet jis sako, kad viskas gerai, o nosis gali būti užgulta ir dėl nėštumo. Ar tai gali būti infekcijos komplikacija, ar čia kas nors kita? Ar verta dėl to nerimauti? Aušra

Aštuntą nėštumo mėnesį jau gerai veikia placentos barjeras, todėl dėl pavojaus mažyliui labai nerimauti nereikia. Vis dėlto, pasirodykite gydytojui, nes visi virusiniai susirgimai nėštumo metu turi būti stebimi specialisto.
 
Kelias dienas skauda kairį šoną ties liemeniu, temperatūra buvo pakilusi iki 38,4. Skauda galvą, raumenis, kaulus, šiek tiek viduriavau, skaudėjo pilvą. Kas gali būti? Kokius vaistus galima gerti (aš maitinu vaiką krūtimi).

Ligos priežastį gali nustatyti tik gydytojas, o gerti galite įvairias arbatas. Tačiau jos neturi būti stipraus kvapo (pvz. mėtų arbata) ar kartaus skonio. Kitaip jos pakeis pieno skonį ir mažylis gali atsisakyti krūties.  

Dvi savaites svyruoja temperatūra 37,7-39,4. Vaistais jos nemažinu, bet jaučiuosi prastai, vargina dusinantis kosulys, ypač naktį – negaliu miegoti. Vartoju įvairius vaistus, labai daug skysčių, bet nepadeda. Atrodo, lyg gerklėje kažkoks guzas būtų, kartais sunku kvėpuoti. Ar tai rimta? Gal reiktų kokių papildomų tyrimų, nes apžiūrėjo tik šeimos gydytoja.

Šeimos gydytoja sprendžia, ar reikia atlikti tyrimus, todėl, jei būklė nesikeičia ir neramina, reikia kreiptis pakartotinai. Temperatūros nereikia mažinti iki 38,5, tačiau jei kyla aukščiau – vartokite vaistus karščiavimui mažinti.

Truputį skauda gerklę, temperatūros nėra, skauda nugarą viršuje. Naudoju „Hexalyze“, „Bioparox“, „Lymphomyosot“. Ana
 
Jei per savaitę šie simptomai nepraeis, reikia kreiptis į gydytoją.

Prieš 2 savaites persirgau plaučių uždegimu, po to pradėjo kamuoti gerklės skausmai, silpnumas, temperatūra 37. Dvi savaites gėriau antibiotikus, kai baigiau kursą, nuėjau pas gerklės gydytoją. Diagnozavo gerklės uždegimą, skyrė antibiotikų, tada temperatūra ėmė kilti iki 37,2. Truputį skauda nugarą, krečia šaltis, muša prakaitas. Bijau „kiauliu gripo“. Ką man daryti? 

Jei matote, kad jūsų sveikatos būklė pakitusi, visada geriausia kreiptis į gydytoją. Konsultacija ir išsamūs tyrimai padės atsakyti į visus rūpimus klausimus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius