Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 05

Buvęs diplomatas O.Čiukšys vadovauja Ignalinos AE uždarymui

Buvęs diplomatas ir vadybininkas Osvaldas Čiukšys vadovauja gruodžio 31-ąją galutinai išjungtos ir daugiau nei ketvirtį amžiaus veikusios Ignalinos atominės elektrinės uždarymui.
Osvaldas Čiukšys
Osvaldas Čiukšys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

43-ejų O.Čiukšys nuo sausio 1-osios vadovauja valstybės įmonės Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūros IAE eksploatavimo nutraukimo priežiūros skyriui. Jo pavaduotojas yra buvęs SEB banko projektų vadovas Vygintas Leipus.

„Tai yra atskiras Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo valdymo stiprinimo projektas, kuris nuo praėjusios vasaros buvo derinamas su Europos Komisija ir gautas jos pritarimas“, – BNS sakė O.Čiukšys. Anot jo, Europos Komisija finansuoja skyriaus veiklą.

Jis tvirtino, kad didelių pakeitimų įgyvendinant IAE uždarymo projektus nebus, tačiau jų planas bus peržiūrėtas ir optimizuotas.

„Mums ypač kelia nerimą vėluojančios radioaktyviųjų atliekų komplekso ir branduolinio kuro saugyklų statybos. Mūsų uždavinys – atpiginti ir efektyvinti visą procesą, padaryti jį skaidresnį, sustiprinti vadybą. Mes kalbėsime su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku, su Energetikos ministerija derėsimės dėl uždarymo finansavimo po 2013 metų perspektyvos“, – BNS sakė O.Čiukšys.

Jo teigimu, iki šių metų vidurio skyriaus darbuotojų skaičius turėtų padidėti iki 10, visi jie dirbs Ignalinos AE.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas pirmadienį pareiškė, kad kuriama Ignalinos AE uždarymo agentūra, kuri atliks visus gruodžio pabaigoje galutinai sustabdytos atominės jėgainės uždarymo darbus.

Stojimo į Europos Sąjungą sutartyje uždaryti elektrinę įsipareigojusi Lietuva iš ES jos patikimumui didinti ir uždarymo projektams iki šiol jau gavo 4,7 mlrd. litų.

Skaičiuojama, kad elektrinės išmontavimo ir pavojingų atliekų laidojimo darbai truks dar apie 25–30 metų.
 

Tarptautinių ekonominių santykių specialistas O.Čiukšys yra dirbęs Tarptautinių ekonominių santykių ir Užsienio reikalų ministerijose, vadovavo „Ogmios Laikui“, buvo ūkio viceministras, ambasadorius Latvijoje, o iki praėjusių metų lapkričio – ambasadorius Čekijoje. Jis yra stažavęsis Pasaulinės prekybos organizacijos būstinėje Ženevoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius