-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiaudinė koalicija“: Civilinės sąjungos projektas išbrauktas iš pavasario darbų programos

Seimas ketvirtadienį iš pavasario sesijos darbų programos išbraukė Civilinės sąjungos įstatymo projektą, kuriuo siūloma įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę.
Vytautas Mitalas
Vytautas Mitalas / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Už tokį Seimo narių Mišrios grupės atstovės Agnės Širinskienės pateiktą siūlymą balsavo 59 parlamentarai, prieš buvo 44 ir susilaikė dešimt Seimo narių.

Už partnerystės klausimo išbraukimą balsavo opozicinės „valstiečių“, „darbiečių“ ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos bei 13 valdančiųjų konservatorių ir du Liberalų sąjūdžio atstovai.

Po šio balsavimo partnerystės įteisinimo siekiančios Laisvės partijos atstovas, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas valdančiąją koaliciją išvadino „šiaudine“ ir siūlė netvirtinti programos, o po savaitės balsuoti iš naujo.

„Šiaudinėm kojytėm grįstas mūsų Seimas, jei negali principinių sprendimų priimti, šiaudinė yra ir ši koalicija, jei neatlaiko rimtesnio išbandymo“, – sakė V.Mitalas.

„Gal Seimas padarys savaitės pertrauką, atvės, ir mes galėsim koalicijoje su visais krikščionimis demokratais ir agroliberalais nuosekliau pasišnekėti, kokius vertybinius ir kitus klausimus dedame į šią pavasario sesijos darbų programą“, – kalbėjo V.Mitalas.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vytautas Mitalas
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Vytautas Mitalas

Pavasario sesijos darbų programa ketvirtadienį buvo patvirtinta – už balsavo 89, prieš ir susilaikė po 13 Seimo narių, prieš buvo valdančioji Laisvės frakcija, taip pat opoziciniai socialdemokratai.

Praėjusių metų pavasarį Seimas po svarstymo minimalia balsų persvara pritarė Civilinės sąjungos įstatymo projektui, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Projektui nepritarė dalis konservatorių ir liberalų.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Civilinės sąjungos įstatymo projektas numato, kad ją sudarę partneriai kurtų bendrą dalinę nuosavybę, tačiau turėtų galimybę atskiru susitarimu nustatyti ir kitokį turto teisinį režimą, paveldėtų pagal įstatymą ir nemokėtų paveldėjimo mokesčių, turėtų galimybę veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovautų vienas kitam sveikatos priežiūros srityje, galėtų gauti su sveikata susijusią informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius