-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

D.Grybauskaitė: STT turėtų daugiau dėmesio skirti stambioms byloms

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įsitikinusi, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) turėtų daugiau dėmesio skirti toms byloms, kurios kelia grėsmę Lietuvos interesams.
D.Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Ši tarnyba vertinama gerai tarptautinėje erdvėje. Dalyvauja tarptautiniuose konkursuose, laimi, kad galėtų padėti kitoms šalims. Bet, aišku, visada norėtume, kad prioritetai būtų sukoncentruoti į bylas, kurios yra labai svarbios valstybei“, – po vizito STT žurnalistams sakė prezidentė.

Jos teigimu, tirdama bylas STT neturėtų „nusismulkinti“, nes žinyba nėra didelė, finansų taip pat nėra daug. „Todėl paprašiau, kad būtų kuo daugiau dėmesio skiriama toms byloms, kurios kelia grėsmę valstybei, jos interesams“, – kalbėjo prezidentė.

Jos teigimu, „yra noro“ išskaidyti STT dėmesį, kad tarnyba negalėtų skirti pakankamai dėmesio svarbioms byloms. „Aš nenorėčiau sakyti, kad tai daroma sąmoningai (paskirstomas STT dėmesys – aut. past.), bet yra noro tą dėmesį išskaidyti, nes pagal įstatymą į bet kokį paklausimą, prašymą ar kreipimąsi ši institucija privalo reaguoti“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ji užsiminė įtarianti, kad kartais STT yra užverčiama smulkiomis bylomis tam, kad negalėtų susikoncentruoti ir vykdyti stambių tyrimų.

„Iš tikrųjų problema ta, kad šiandien pagal Baudžiamąjį kodeksą mes turime reaguoti į visus piliečių pareiškimus, kad ir kokie jie būtų, apie kokią korupciją būtų kalbama“, – žurnalistams sakė STT vadovas Žymantas Pacevičius. Jis pažymėjo, kad STT pagal savo kompetenciją orientuojasi į rimtus tyrimus.

Ž.Pacevičius taip pat sakė, kad STT gali pergrupuoti savo pajėgas ir tai svarstys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius