-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Su mama pasimačiusi D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra grįžo į senelių namus Garliavoje (nuotraukos, papildyta 11.58 val.)

Velionio Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrelė pagaliau susitiko su motina – ketvirtadienį ryte, lydimi policijos, į suplanuotą susitikimą mergaitę atvežė jos seneliai Laima ir Vytautas Kedžiai. Iki pat Kauno policijos pastato Chemijos prospekte, kur įrengtame vaiko apklausos kambaryje vyksta L.Stankūnaitės ir dukros pasimatymai, Kedžių automobilį lydėjo ir juos palaikantys žmonės.
Prie pastato, kuriame L.Stankūnaitė susitiko su dukra
Prie Kauno policijos pastato, kur vyksta L.Stankūnaitės ir jos dukrelės susitikimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ir žadėjo, prie Kedžių namų Garliavoje beveik dvi savaites budintys protestuotojai nesipriešino, kai mergaitę buvo bandoma išvežti. Ankstesni Kedžių bandymai išvežti mergaitę iš namų teritorijos baigėsi nesėkmingai: protestuotojai, baimindamiesi, jog D.Kedžio dukra bus visam laikui grąžinta L.Stankūnaitei, neleisdavo mergaitei ir ją lydintiems artimiesiems palikti namų teritorijos.

Pasak 15min.lt fotoreporterio Eriko Ovčarenko, Kedžių automobilį, kuriuo važiuoja D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra, lydi ne tik pareigūnų mašina, bet ir keliasdešimt Kedžių rėmėjų automobilių, taip pat keletas baikerių. Iš Garliavos, Klonio gatvės, visa kolona pajudėjo prieš 8.30 val.

Gali būti, kad pareigūnai bando lydėtojus prasklaidyti – Veiverių gatvės ir Europos prospekto sankryžoje, kurioje be jokių trikdžių šįryt veikė šviesoforai, budėjo pareigūnai ir reguliavo eismą.

Papildyta 9.01 val.: Prieš 9 val. mergaitė ir seneliai pasiekė Kauno viešosios policijos pastatą Chemijos prospekte. Čia vyksta velionio D.Kedžio dukters ir jos mamos L.Stankūnaitės susitikimas.

Atvykusios kolonos prie pastato jau laukė gausios policijos pareigūnų pajėgos. Jie į pastatą įleido tik mergaitę ir jos senelius. Visi kiti atlydėję žmonės, taip pat atsitiktinai į Viešosios policijos pastatą, kuriame, be kita ko, įsikūręs Migracijos skyrius, Kelių policijos valdyba, užsukti norintys interesantai liko už durų.

Kai kurie tuo nepatenkinti žmonės bandė aiškintis situaciją, reikalavo įleisti, tačiau pareigūnai nesileido į kalbas.  Visa teritorija apjuosta juosta „Stop“.

Papildyta 9.27 val.: Kedžius nuo Garliavos į Kauną lydėję žmonės piktinosi, kad pareigūnai specialiai stengėsi išskirstyti koloną. Nuo pareigūnų teigė nukentėjusi ir viena velionio D.Kedžio pusseserė. Moteris teigė, kad jos vairuojamą automobilį, važiuojantį paskui Kedžių „Mercedes- Benz“, policininkai tiesiog užblokavo, neleido pravažiuoti. Pasiekti vietą, kur vyksta L.Stankūnaitės ir jos dukrelės susitikimas, moteriai pavyko tik po kurio laiko.

Mergaitės pasimatymas su mama truks dvi valandas, t. y. nuo 9 iki 11 val. Po jo mažylė su seneliais grįš į Garliavą, kur šiuo metu gyvena su tetos teisėjos Neringos Venckienės šeima.

Papildyta 11.06 val.: Po pasimatymo su mama D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra su seneliais pajudėjo atgal į namus. Kaip ir atvykstant į Kauną, į Garliavą juos išlydėjo policijos pareigūnai ir palaikančių žmonių automobilių kolona.

Papildyta 11.58 val.: Nuo pasimatymo su dukra pabaigos praėjus maždaug pusvalandžiui iš pastato išėjo ir L.Stankūnaitė. Moteris nepanoro bendrauti su jos laukiančiais žurnalistais. Kaip ir anksčiau, ją lydėjo du kaukėti apsaugos vyrai. Su jais L.Stankūnaitė įsėdo į tarnybinį policijos automobilį ir nuvažiavo nežinoma kryptimi. Iki automobilio moteris ir apsaugininkai pateko policijos pareigūnų padarytu koridoriumi.

Tuo metu prie pastato, kuriame vyko L.Stankūnaitės ir dukters susitikimas, Kedžio rėmėjų jau nebuvo, tik žiniasklaidos atstovai. Vis dėlto imtasi įvairių saugumo priemonių. Liudininkų teigimu, kol policijos pastate buvo L.Stankūnaitė, laikinai buvo apribotas naudojimasis liftais. Naudotis jais kurį negalėjo niekas iš penkiaaukščiame pastate dirbančių pareigūnų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius