Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 21

Dalios Grybauskaitės tonas dėl referendumo švelnėja: nesakiau, kad jo nereikia

Dėl antrosios kadencijos kovosiančios prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonė dėl referendumo per savaitę sušvelnėjo. Praėjusį penktadienį valstybės vadovė sakė, kad referendumo iniciatoriai parašus rinko gąsdindami žmones, o šį penktadienį prezidentė pareiškė nesakanti, kad referendumo nereikia.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) apsilankiusi D.Grybauskaitė, paklausta apie referendumą dėl žemės pardavimo, teigė, kad Lietuvos žemė pirmiausiai turi priklausyti Lietuvos žmonėms, reikia priimti įstatymą, kuris įtvirtintų saugiklius.

Aš taip nesakiau, aš sakiau, kad reikia užtikrinti, kad Lietuvos dirbamoji žemės ūkio paskirties žemė pirmiausiai priklausytų Lietuvos žmonėms, kokia tai forma bus padaryta, nelabai svarbu, svarbu rezultatas, – sakė ji.

„Manau, kad vienokiu ar kitokiu būdu tai Vyriausybė ir Seimas užtikrins, – pabrėžė ji.  

Žurnalistų paprašyta patikslinti, ar teigia, kad referendumo nereikia, ji sakė: „Aš taip nesakiau, aš sakiau, kad reikia užtikrinti, kad Lietuvos dirbamoji žemės ūkio paskirties žemė pirmiausiai priklausytų Lietuvos žmonėms, kokia tai forma bus padaryta, nelabai svarbu, svarbu rezultatas.“

Tuo metu praėjusį penktadienį viešėdama Ukmergės rajone valstybės vadovė apie referendumą kalbėjo griežčiau. Ji sakė, kad referendumo organizatoriai parašus dėl jo surengimo rinko pasakydami ne visą tiesą.

„Turbūt ne visą tiesą pasakė referendumo organizatoriai. Nes referendumu visa tauta balsavome už savo narystę Europos Sąjungoje. Joje jau buvo įrašyta, kad po kažkiek laiko leidimas pardavimui turės būti. Bet tai nebuvo pasakyta žmonėms, kurie pasirašinėjo po referendumu. Ir aš manau, kad ne visa tiesa buvo pasakyta. Kad toks referendumas ir toks balsavimas reikštų ir balsavimą prieš mūsų stojimo sutartį. Todėl aš palinkėčiau mums visiems nesikarščiuoti. O priimti tokius įstatymus, kurie garantuotų mūsų žmonėms, kad žemė liks Lietuvos piliečių rankose“, – tuomet kalbėjo ji.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį atidavė piliečių parašus, surinktus referendumui dėl draudimo parduoti žemę, Seimui, nors pati sprendimo, kad referendumas gali būti surengtas, iš pradžių nepriėmė. Tačiau vakare, per posėdžio pertrauką aptarę tolimesnius veiksmus, VRK nariai nutarė surinktus parašus vis tiek atiduoti Seimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius