Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 17

„Darom 2010“: prezidentė ragina apsivalyti ne tik nuo buitinių, bet ir nuo moralinių šiukšlių (nuotraukos)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Prezidentūros darbuotojais dalyvavo tradicinėje švaros akcijoje „DAROM" ir padėjo tvarkyti Neries regioninio parko teritoriją ties Koplyčninkų kaimu (Vilniaus raj. Zujūnų seniūnija).
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo akcijoje „Darom 2010“.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo akcijoje „Darom 2010“. / BFL nuotr.

„Kiekvienas esame atsakingas už tai, kas dedasi mūsų namuose. Lietuva – visų mūsų namai. Jeigu kaip reikiant apsikuopsime – apsivalysime nuo buitinių, nuo dvasinių, moralinių ir nuo politinių šiukšlių tikrai taps šviesiau ir smagiau gyventi. Apsivalydama Lietuva tampa atsakingesnė ir pilietiškesnė",– pabrėždama švaros akcijos svarbą teigė šalies vadovė.

Prezidentės teigimu, švaros akcija „DAROM" yra akstinas ne tik apvalyti Lietuvą nuo šiukšlių, bet ir imtis iš esmės spręsti atliekų tvarkymo problemas.

„Atliekų tvarkymo problema primena jau įprastą atsakomybės kratymosi scenarijų, kai siuntinėjama nuo vieno valdininko prie kito. Kol kelios institucijos tarpusavyje ginčijasi kas atsakingas už atliekų tvarkymą, žmonės negauna paslaugos ir net labai norėdami negali šiukšlių tvarkyti civilizuotai, todėl verčia jas kur pakliuvo, net Valstybės saugomoje teritorijoje. Nors tai yra nusižengimas, žmonės neranda kitos išeities",– teigia Prezidentė.Atliekų tvarkymo problema primena jau įprastą atsakomybės kratymosi scenarijų, kai siuntinėjama nuo vieno valdininko prie kito.

Atliekų tvarkymo problemą Vilniaus rajone Prezidentė aptarė su talkoje dalyvavusiais Koplyčninkų kaimo gyventojais , Vilniaus rajono savivaldybės, Zujūnų seniūnijos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos bei Neries regioninio parko atstovais.

Vilniaus rajone atliekų tvarkymo paslauga šiuo metu prieinama tik 56 procentams gyventojų. Prezidentė ragino visas, už teritorijos priežiūrą atsakingas institucijas bendromis jėgomis ieškoti sprendimų, kaip visus rajono gyventojus aprūpinti šiukšlių konteineriais, sudaryti su jais atliekų išvežimo sutartis bei užtikrinti, kad atliekų tvarkymo paslauga būtų įperkama.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius