Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 03

Dėl I.Degutienės K.Komskis kreipėsi į etikos sargus

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis penktadienį kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją dėl Seimo vadovės elgesio.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

K.Komskis prašo išnagrinėti ir nustatyti, ar Seimo pirmininkė Irena Degutienė elgėsi ir vis dar elgiasi etiškai, deramai, nepažeidžia Politikų etikos kodekso, viešojoje erdvėje nepagrįstai siedama K.Komskį su nusikalstama veika – kontrabanda.

Kaip teigiama išplatintame Seimo pranešime, faktais nepagrįstas Seimo pirmininkės kalbėjimas leidžia visuomenei daryti prielaidas dėl jo ir jo šeimos narių dalyvavimo nusikalstamoje veikoje. „Šią informaciją laikau visiška netiesa, šmeižiančia ir įžeidžiančia mano garbę ir orumą, todėl turiu teisę gintis ir siekti, kad melo skleidimui būtų užkirstas kelias. Ir nesvarbu, ar tai susiję su paprastu Seimo nariu, ar su Seimo pirmininke“, – teigė parlamentaras.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko kreipimesi į Etikos ir procedūrų komisiją teigiama, kad Seimo pirmininkė nesutiko viešai paneigti savo įtarimų dėl pastarojo sąsajų su nusikalstama veika (kontrabanda) ir pripažinti paviešinusi netiesą bei suklaidinusi visuomenę net po to, kai K.Komskis pateikė oficialius iš specialiųjų tarnybų (Specialiųjų tyrimų tarnybos, Finansinių nusikaltimų tarnybos, Generalinės prokuratūros bei Valstybės saugumo departamento) gautus atsakymus dėl turimos informacijos apie jo galimą dalyvavimą kontrabandoje ar sąsajas su šią nusikalstamą veiką darančiais asmenimis.

Anot K. Komskio, visos įstaigos, į kurias buvo kreiptasi, nurodė neturinčios jokių duomenų apie tai, kad šio parlamentaro atžvilgiu būtų atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl kontrabandos nusikaltimų ir nė viename iš vykdomų tyrimų jis nėra pripažintas įtariamuoju.

Seimo nario įsitikinimu, Seimo pirmininkė viešojoje erdvėje reikšdama abejones dėl jo veiklos ir tinkamumo eiti Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas rėmėsi ir tebesiremia ne faktais, o žurnalistų interpretacijomis, ką iš esmės būtų galima laikyti šmeižtu.

Jei Seimo Etikos ir procedūrų komisija tokio, anot K.Komskio, nepagrįsto Seimo pirmininkės kalbėjimo nepripažins neetišku, parlamentaras neatmeta galimybės savo garbę ir orumą ginti teisme. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius