-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

Dėl skolos areštuotas VEKS turtas už daugiau kaip 235 tūkst. litų

Viešosios įstaigos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) turtas už daugiau kaip 235 tūkst. litų yra areštuotas pagrįstai, nusprendė ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas (AT), atmetęs VEKS skundą dėl rugsėjo 11- osios Vilniaus apygardos teismo (VAT) nutarties.
VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ženklas.
VŠĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ženklas. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Naujienų portalas delfi.lt. pranešė, kad trijų teisėjų kolegija galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti VAT pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones VEKS'ui pagal bendrovės „Media House“ pateiktą prašymą.

Ieškovo atstovai teismui nurodė, kad VEKS negrąžina 228 tūkst. litų skolos bei daugiau kaip 7 tūkst. litų delspinigių.

Norėdama užsitikrinti ieškinio priteisimą, bendrovė „Media House“ teismo paprašė areštuoti VEKS kilnojamąjį turtą, o jo nesant ar nepakankant, – banko sąskaitoje esančias pinigines lėšas. Pasak ieškovų, VEKS yra skolinga ir kitiems kreditoriams.

VAT šį prašymą patenkino, tačiau iš areštuotų lėšų leido išmokėti darbo užmokestį, mokėti mokesčius, socialinio draudimo įmokas, kitus privalomuosius mokėjimus bei atsiskaityti su ieškovu.

Pasak teismo, ieškinio suma didelė, o nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių, VEKS jai priklausantį turtą gali paslėpti ar perleisti tretiesiems asmenims, įkeisti, dėl ko teismo sprendimo įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti nebeįmanomas.

Apie pritaikytą areštą VEKS sužinojo tik po teismo nutarties paskelbimo ir ją apskundė apeliacine tvarka. Savo skunde įstaigos atstovai nurodė, kad teismas neatsižvelgė į VEKS teisinį statusą, veiklos specifiką, kurie tiesiogiai lemia apeliantės finansinę padėtį bei atsiskaitymo su kreditoriais tvarką.

Skunde pabrėžiama, kad įstaiga veiklai gauna griežtai tikslinį finansavimą iš valstybės, Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto bei Europos Sąjungos institucijų ir šių piniginių lėšų negali nukreipti niekur kitur, kaip finansavimo sutartyse nurodytiems tikslams pasiekti. „Tinkamai neįvykdžius įsipareigojimų pagal sutartį, Europos Komisija turi teisę ją nutraukti“ – pažymima skunde.

„Dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo apeliantė tinkamai neįgyvendintų projektų ciklo “Europos menų mokykla„, kuriam skirtas didžiausias finansavimas, ir pažeistų finansavimo sutartis tiek su Europos Komisija, tiek su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija“, – tvirtinama skunde.

Be to, skunde pažymima, kad viena iš VEKS steigėjų – Vilniaus miesto savivaldybė – yra įsipareigojusi padengti įsiskolinimus už 2008 metus.

Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas skundą atmetė – atsakovės pateikti duomenys apie jos turtą nepatvirtina, kad VEKS finansinė padėtis yra gera ir kad nėra jokio pagrindo taikyti laikinųjų apsaugos priemonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius