-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 01

Derybos dėl lėšų mokytojams tęsis trečiadienį, prisijungs finansų ministras

Derybos dėl to, iš kur paimti mokytojams reikalingas lėšas, antradienį nebuvo užbaigtos, tad pedagogų streikas bus tęsiamas toliau. Kitas derybų etapas numatomas trečiadienį, prie jo prisijungs ir finansų ministras Rimantas Šadžius.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kadangi šiandien nėra finansų ministro, viskas nusikelia į rytojaus rytą. Mes rytoj susitinkame 9 valandą pas premjerą ir pratęsime paieškas pinigų“, – antradienį po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Kadangi šiandien nėra finansų ministro, viskas nusikelia į rytojaus rytą. Mes rytoj susitinkame 9 valandą pas premjerą ir pratęsime paieškas pinigų.

Pasak ministrės, vienas galimas lėšų šaltinis – Stabilizavimo fondas, kuriame, jos teigimu, dabar yra daugiau negu 60 mln. eurų.

„Fondo paskirtis yra šiek tiek kitokia, bet ar galima šiandien stabilia pavadinti švietimo sistemos situaciją? Tikrai ne. Užtat aš manau, kad viena pataisa tam tikroje vietoje tam tikru laiku gali būti tas keliukas, kuris leistų surasti tuos trūkstamus milijonus“, – sakė A.Pitrėnienė.

Kaip kitą galimybę ministrė įvardino Rezervo fondą. Taip pat ji sakė besitikinti, kad galbūt R.Šadžius pasiūlys kitų galimų lėšų šaltinių.

A.Pitrėnienės teigimu, premjeras pokalbio metu pasirodė neabejingas situacijai ir norintis spręsti problemą.

„Diskusija buvo gana karšta su kanceliarijos darbuotojais, kurie nerodė noro ir sakė, kad nėra galimybių papildomai skirti lėšų, bet džiaugiuosi, premjeras parodė visai kitą poziciją ir norą ieškoti ir kalbėtis“, – sakė A.Pitrėnienė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Streikas mokykloje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Streikas mokykloje

Švietimo ir mokslo ministrė taip pat žadėjo trečiadienį, jeigu pinigai nebus gauti, prašytis audiencijos pas prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Nors pirmadienį A.Pitrėnienė žadėjo, kad derybose su A.Butkevičiumi galės dalyvauti ir profsąjungų atstovai, antradienį į Vyriausybę jie nebuvo įleisti: su A.Butkevičiumi kalbėjosi tik ministrė. Tai sukėlė didelį už Vyriausybės durų likusių profsąjungų atstovų nepasitenkinimą.

„Aš paprašiau, kad mes norime visi kartu ateiti. Bet aš negaliu čia padaryti jokios įtakos, kaip tai vyksta. Aš tikiuosi, kad profsąjungos ir rytoj mane lydės. Jei dirbame kartu, tai ir einame kartu“, – sakė A.Pitrėnienė.

Su A.Pitrėniene pirmadienį susitikę streikuojančių mokytojų atstovai sakė, kad ministerija rado beveik pusę jų reikalavimams tenkinti reikalingos sumos, o likusių pinigų bus reikalaujama iš Vyriausybės. Kol nebus rasta visa jų dabartinius reikalavimus tenkinti reikalinga 12,8 mln. eurų suma, pedagogai žadėjo tęsti streikus.

Pirmadienį A.Butkevičius sakė, kad Vyriausybė neturi pedagogų reikalaujamų papildomų 7 mln. eurų, o biudžetas perskirstomas nebus.

„Švietimo ir mokslo ministrė turi šitas derybas vesti, ryt kai susitiksiu su ministre, išsiaiškinsiu, kaip jai sekėsi derėtis ir kokie priimti sprendimai. Daugiau nesu numatęs jokių galimybių kažką siūlyti, nes jūs puikiai žinote, kad biudžetai išdalinti ministerijoms, o Seime mes nesiruošiame biudžeto perskirstyti“, – susitikimo išvakarėse sakė ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius