Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 20

Du socialdemokratai siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai Vytenis Povilas Andriukaitis ir Birutė Vėsaitė siūlo Seimui apsvarstyti galimybę kartu su kitais metais vyksiančiais savivaldybių tarybų rinkimais rengti ir pirmalaikius Seimo rinkimus.
Seimo rinkimai
Seimo rinkimai / Dainiaus Labučio/Dienraščio L.T. nuotr.

Seimo narys V.P.Andriukaitis siūlo parlamento rinkimus iš rudens perkelti į pavasarį.

„Rinkimai rudenį tautą pastato į be galo keblią padėtį. Kiekvieną kartą visuomenė, balsuodama už naują Seimą rudenį, išrinkdama naujus Seimo narius ir naujas politines jėgas, puikiai supranta, kad ji praranda praktiškai vienus biudžetinius metus, nes tie biudžetiniai metai yra suformuojami jau nueinančios valdančiosios daugumos ir nueinančios pasitraukiančios Vyriausybės“, – teigė V.P.Andriukaitis.

Pasak jo, daugelyje šalių parlamentų rinkimai vyksta pavasarį. Seimo nario teigimu, pavasario ciklas leidžia naujai daugumai turėti visas galimybes rudenį suformuoti biudžetą taip, kaip naujoji dauguma deklaravo tai savo programinėse nuostatose per rinkimus.

Pasak V.P.Andriukaičio, Lietuvos jau praleido keletą progų Seimo rinkimus organizuoti su savivaldos rinkimais, o ateinančiais metais mūsų šalies piliečiams teks dalyvauti rinkimuose beveik kiekvienais metais. 2011 m. planuojami rinkimai į savivaldybes, 2012 m. rudenį – rinkimai į Seimą, 2014 m. vyks net dveji rinkimai: į Europos Parlamentą bei prezidento rinkimai.

Anot Seimo nario, kadangi beveik kasmet bus organizuojami rinkimai, todėl neišvengiamas chaosas ir įtampa. Politikas ketina Seime inicijuoti diskusijas ir teikti nutarimo projektą, kad būtų nutrauktas rudens Seimo rinkimų ciklas ir pasiūlyti parlamentarams apsvarstyti galimybę 2011 metais kartu su savivaldos rinkimais surengti priešlaikinius Seimo rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius