-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 07

Egidijus Vareikis ruošiasi sugrįžti į Seimą

Nuo rugsėjo pradžios alkoholizmą besigydantis parlamento konservatorius Egidijus Vareikis netrukus turėtų sugrįžti į darbą. Tai 15min.lt sakė parlamentarą kovoje su liga palaikantis partijos kolega Rokas Žilinskas.
Seime diskutuota apie smurtą šeimoje
Egidijus Vareikis sėkmingai gydosi. / Aurimas Šrubėnas

Po to, kai rugsėjo 6-ąją grįžo iš komandiruotės Romoje, E.Vareikis dingo iš viešumos. Jo žmona Rozvita Vareikienė tuomet sakė, kad problemų su alkoholiu turintis politikas gydosi ir su specialistų pagalba bandys grįžti į visavertį gyvenimą.

Nuo tos dienos E.Vareikis darbe nepasirodė, jo mobilusis telefonas yra išjungtas.

Aš atsargiai pasiūliau, kad jeigu jis jaučiasi pakankamai sutvirtėjęs, jau gal būtų metas darniai įsilieti į Seimo darbą. Jis su atsargiu entuziazmu priėmė šią mano idėją, – sakė R.Žilinskas.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausantis R.Žilinskas 15min.lt ketvirtadienį sakė tikintis, kad E.Vareikiui sekasi gerai.

„Kaip jam sekasi iš tiesų, gali pasakyti tik pats žmogus. Kai pastarąjį kartą kalbėjome, aš atsargiai pasiūliau, kad jeigu jis jaučiasi pakankamai sutvirtėjęs, jau gal būtų metas darniai įsilieti į Seimo darbą. Jis su atsargiu entuziazmu priėmė šią mano idėją“, – teigė R.Žilinskas.

Jis teigė tikintis, kad E.Vareikis į darbą grįš netrukus, tačiau pridūrė, kad jo spausti nereikia.

Laukia nemalonus pokalbis

„Mes, žinoma, visi nustėrome (dėl su alkoholiu susijusių skandalų – aut.), bet didžiausią šoką patyrė jis. Ir didžiausią žalą padarė sau, o ją atitaisyti reikia laiko“, – sakė politikas.

E.Vareikiui nusprendus pradėti gydymą, buvo kalbama, kad jam pagalba teikiama privačioje partijos kolegos Raimundo Aleknos klinikoje. Kur šiuo metu yra politikas – klinikoje ar jau namuose, R.Žilinskas teigė nežinantis.

„Net jei žinočiau, nepasakyčiau“, – pridūrė jis.

Į darbą sugrįžusio E.Vareikio lauks nemalonus pokalbis su partijos vadovybe. TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius yra be užuolankų pareiškęs, kad E.Vareikiui metas trauktis.

„Turime su juo susėsti ir tartis dėl labai paprastų dalykų: ar turintis tokią problemą žmogus gali toliau dirbti šį darbą. Seimo nario darbas labai viešas. Tokioje situacijoje, žinoma, sunku spręsti, kaip geriausia padėti žmogų, bet aš asmeniškai jam patarčiau atsisakyti Seimo nario mandato“, – sakė partijos pirmininkas.

Visą šį laiką E.Vareikiui teko gyventi be algos. Seimo kancleris Jonas Milerius anksčiau 15min.lt yra sakęs, kad avansas politikui buvo pervestas tik už kelias pirmas rugsėjo dienas, iki jam pradedant gydytis, o kiek sumokėti už vėlesnį laiką, bus sprendžiama tik tuomet, kai politikas pristatys reikiamus dokumentus.

Parlamentaro ieškojo su policija

Gydytis konservatorius nusprendė po komandiruotės į Romą, į kurią išvyko, kaip teigiama, gerokai neblaivus. Jis grįžo keliomis dienomis vėliau, nei planavo. Kelias dienas jo nesulaukę ir negalėję prisiskambinti politiko artimieji kreipėsi į policiją. Tuomet Lietuvos ambasada Danijoje patvirtino, kad konservatorius yra Kopenhagoje.

Sugrįžęs iš kelionės jis socialiniame tinkle padėkojo jį palaikantiems žmonėms: „Ačiū, dar nepraraskime vilties. Mes kuriame rojų žemėje, o kurti reikia skaistyklą, kaip, atrodo, Jėzus mokė. Pereinu savo skaistyklą už visas nuodėmes. Ir gal... prisikėliau tą trečią dieną? Labai tau dėkoju.“

Tai nebuvo pirmas atvejis, kai dėl pomėgio svaigintis politikas turėjo nemalonumų. Gegužę į politiko namus buvo iškviesta policija, paaiškėjo, kad neblaivus parlamentaras mušė savo žmoną.

Vėliau ikiteisminis tyrimas dėl to buvo nutrauktas, o politikas įpareigotas lankytis smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius