-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 15

Elektroninėmis „Sodros“ paslaugomis naudojasi vis daugiau vartotojų

Gyventojai palankiai įvertino Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDF arba „Sodros“) elektronines paslaugas ir jomis naudojasi vis aktyviau. Šių metų gegužę per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) „Sodra“ gavo 15 630 prašymų skirti ligos pašalpas (įskaitant ir prašymus dėl nelaimingų atsitikimų darbe) tai yra net aštuonis kartus daugiau nei tuo pat metu 2010-aisiais, kai buvo gauti vos 1 883 tokie prašymai.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šių metų gegužę „Sodra“ iš viso sulaukė 49 176 prašymų skirti ligos pašalpas. Šiuo metu elektroniniu būdu per EGAS pateikiami prašymai dėl ligos pašalpos sudaro apie pusę popierinių prašymų, kurių gegužę gauta 33 546, skaičiaus. Tokie rodikliai laikosi jau keletą mėnesių.

„Labai džiaugiamės, kad elektroniniai prašymai gana sparčiais tempais išstumia popierių. Tikimės, kad ilgainiui ši tendencija tik stiprės“, – augančiu EGAS populiarumu džiaugiasi Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

Įdiegtos elektroninės paslaugos gyventojams leidžia visus dokumentus susitvarkyti neišeinant iš namų, jiems netenka gaišti laiko ir vykti į teritorinius „Sodros“ skyrius. „Mums tai leidžia greičiau apdoroti duomenis ir priimti sprendimus dėl gyventojams priklausančių pašalpų bei išmokų skyrimo“, – elektroninių paslaugų privalumus vardijo M. Strumskis.

Prašymai skirti pašalpą ligos atveju sudaro didžiąją dalį visų „Sodrai“ pateikiamų prašymų. Iš viso per EGAS gegužę pateikta 15 912 įvairių prašymų, taigi prašymai dėl ligos ar nelaimingo atsitikimo darbe sukelto nedarbingumo sudaro 98 proc. visų prašymų. Daugiausia elektroninių prašymų gegužės mėnesį pateikta Vilniaus (6020), Kauno (2747) ir Klaipėdos (1288) VSDF teritoriniams skyriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius